To je to što me zanima!

Ispitali su sve svjedoke pa iz pritvora pustili dva ginekologa

Ginekologe Cvjetka Čandrlića iz Bjelovara i Nevena Hećimovića iz Koprivnice su u ponedjeljak pustili iz pritvora. Njima i još petorici suđenje je počelo u petak
Vidi originalni članak

Ginekologe Cvjetka Čandrlića (69) iz Bjelovara i Nevena Hećimovića (57) iz Koprivnice pustili su u ponedjeljak iz pritvora. Oni su optuženi u aferi Ordinacija. Uhićeni su 19. listopada, a u ponedjeljak je nestala opasnost od utjecaja na svjedoke jer su na raspravi ispitali četiri svjedoka protiv dvojice ginekologa. Suđenje sedmorici ginekologa počelo je prošli tjedan na varaždinskom Općinskom sudu. Četvorica ginekologa, Pitner (50), Fara (54) i Kirchbaum (67) koji su radili u OB Varaždin te Pavo Perković (39) koji je radio u Bjelovaru, još su uvijek u pritvoru. Aleksandar Jukić (40) jedini je koji nije bio u pritvoru. Ginekolozi su optuženi da su zlouporabili položaj i ovlasti te krivotvorili liječničku dokumentaciju. Općinsko državno odvjetništvo predložilo je kazne zatvora u trajanju od godine dana i dva mjeseca do četiri i pol godine, oduzimanje nezakonito stečene imovine te zabranu obavljanja liječničkog zvanja. 


Idi na 24sata

Komentari 2

  • nataly22 08.11.2010.

    Za ostatak tima uhićenih ginekologa ne znam ali o doktoru Jukiću samo riječi hvale i veliko hvala za sve što je učinio za mene osobno bez ikakve naknade!

  • mellifera196666 08.11.2010.

    Korupcija u zdravstvu je prestrašna,počela je jesti samu sebe.Nisu samo liječnici korumpirani i mnogi drugi zdravstveni djelatnici uzimaju mito.Od ovog suđenja ništa ne očekujem.Sutkinja osobno poznaje okrivljenike i vjerujem da će to itekako utjecati na presudu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare