To je to što me zanima!

Iz šahtova u tvornici izvukli 50 zmija, pustit će ih na slobodu

Srbija: aktiviste su pozvali radnici koji su postavljali visokonaponske kablove i pronašli životinje. Riječ je o smukovima koji su neotrovni, ali vrlo važni za prirodu
Vidi originalni članak

Aktivisti udruge Zoo Planet iz Niša izvukli su iz šahtova i cijevi bivše tvornice u Žitorađi 50 zmija. Zbrinuli su ih u suradnji sa Zavodom za zaštitu prirode iz Niša. Pozvali su ih radnici koji su postavljali visokonaponske kablove i pronašli životinje. Riječ je o smukovima koji su neotrovni, ali vrlo važni za prirodu jer uništavanju glodavce. Akcija zbrinjavanja je trajala nekoliko sati. Predsjednik Zoo Planeta Dušan Stojanović je rekao kako je akcija bila neuobičajena za ovaj dio godine. Zmije su prebacili u prostorije Zoo Planeta gdje će biti do proljeća, a onda će ih vratiti u prirodu. 


- Također ćemo zmiji prije puštanja u prirodu označiti kako bi vodili evidenciju njihovog kretanja. Akcija je bila uspješna i zmije su na sigurnom zahvaljujući dobrim ljudima i vlasniku tvornice koji je shvatio koliko su ove zmije važne i ispoštovao je zakonsku proceduru - rekao je Stojanović, piše Alo.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • 19.01.2017.

    Strašno! Deložacije diljem bivše države i nitko ne reagira. Deložirati takvu veliku obitelj zmija usred zime je krajnje nehumano!

  • belizagrebgrad 19.01.2017.

    Zar vam i zmije moraju biti srpske, kaj fali našima.

  • Insomniac 19.01.2017.

    Pije ko smuk

Komentiraj...
Vidi sve komentare