To je to što me zanima!

Izabeli (4) ekipa 24sata za rođendan donijela poklone

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Djevojčica Izabela Jindra (4) je zbog zloćudnog tumora i leukemije pola života provela u bolnici. Za rođendan smo joj skupili igračke u redakciji...
Vidi originalni članak

Pomiriši Fifi, to ti je jagoda, objasnila je Izabela Jindra (4) iz Hercegovca kraj Bjelovara najdražoj lutki gurajući joj pastu za zube pod nos. Potom otrčala po novu četkicu i pokazala nam kako se pravilno peru zubi. Pasta i četkica dio su rođendanskih darova koje smo odnijeli u utorak u Hercegovac, dan uoči Izabelina 4. rođendana. Zaposlenici redakcije 24sata spontano su sakupili “brdo” igračaka, slikovnica, crtića, odjeće, kozmetike..., no malenu je nekako najviše razveselila čestitka s novcem.
- To ću dati baki - rekla je mala heroina naše nagrade za hrabrost Ponos Hrvatske 2008. veselo slažući novčanice.
Tren kasnije poželjela je plesati. Nasmijala nas je željom.
- Daj pusti Nedu Ukradovićku - doviknula je majci Miri.
Izabeli su krajem 2006. operirali zloćudni tumor na kosti glave. Ubrzo su dvogodišnjem djetetu dijagnosticirali i leukemiju. Pola života je provela u bolnici. Bila je iscrpljena kemoterapijama, otpala joj je kosa, ponekad bila toliko slabašna da je jedva sjedila, hodati često nije mogla. No Izabela se danas osjeća kao zdrava djevojčica. Prepuna je života. Roditelji jedva prate tempo njezine znatiželje. U studenome je završila godina dana remisijskog održavanja bolesti. Znakova tumorske aktivnosti nije bilo te Izabela sada pije samo tablete za srce i jednom na mjesec odlazi na terapiju za jačanje kostiju. Malena će današnji rođendan, nažalost, provesti u zagrebačkoj bolnici.
- Moramo na kontrolu. Vjerujem da će biti sve u redu. Liječnici kažu da što više vremena prođe, manje su šanse da se bolest vrati - rekla je majka Mira (43) i dodala kako joj kći ima čudnovatih želja:
- Neku večer me tražila da joj skuham zelje. Sad je u fazi da ne jede meso, već kiselo zelje ili tjesteninu - rekla je ova hrabra žena. Dok je majka pričala, malena je iskoristila gužvu i umočila prste u tortu na kojoj je ugasila svjećicu. Polizala je prste, pojela dio dekoracije i nasmijala nam se.

ĐURĐA ADLEŠIĆ ŽELI POMOĆI OBITELJI
Budući da je dugo vremena bila gradonačelnica Bjelovara, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič zainteresirala se za Izabelin slučaj. Obitelj Jindra živi u Seljačkom domu na 25 četvornih metara životnog prostora. Griju se na drva, vodu u stanu nemaju, a hladnu tuširaonu i WC na hodniku dijele s ostalim stanarima. Adlešič je rekla da će se raspitati na koji način im se može pomoći.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • cigo 07.01.2009.

    ...Pozdravljam velikodusnu akciju, kao i Durdu Adlesic s porukom da je upravo to i tome slicno, ono sto se od nje ocekuje, a ne uredjenje bjelovarskog korzo-a po kojemu vise nitko ni ne seta.

  • oštra djevojka 07.01.2009.

    Svaka cast,te akcije su stvarno za pohvaliti.Djevojcica je preslatka,neka ju bog blagoslovi i da joj da zivi jos sto godina.

  • sprinterica 07.01.2009.

    srećica mala, kako je slatka. sve najbolje malecka

Komentiraj...
Vidi sve komentare