To je to što me zanima!

Neukusno: Izraelski snajperist fotografirao dječaka na nišanu

Fotografija je objavljena na Instagramu snajperista Mora Ostrovskog, ali je nakon kritika izbrisana, a račun je uklonjen. Obrambene snage obećale su istražiti slučaj
Vidi originalni članak

Izraelski vojnik izazvao je bijes javnosti nakon što je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj na nišanu drži glavu palestinskog dječaka. 

Fotografija je objavljena na Instagramu snajperista Mora Ostrovskog (20), ali je nakon kritika izbrisana, a račun je uklonjen. Izraelske obrambene snage obećale su da će cijeli slučaj istražiti. Ostrovski je član izraelske snajperske jedinice, a na objavljenoj fotografiji vide se leđa dječaka koji sjedi, piše Daily Mail.

Aktivisti su rekli da je fotografija neukusna i pokazuje dehumanizaciju, a na stranici Electronic Intifada napisali su kako utjelovljuje ideju da su palestinska djeca mete. Ne postoje druge snimke koje bi dokazale da je fotograf ispalio hitac, a nije jasno ni je li ova autentična.

Na internetu su objavljene i druge fotografije snajperista koji na njima pozira s različitim oružjem. Nakon objave, Ostrovski je navodno svojim zapovjednicima rekao da nije sam snimio tu fotografiju, a nakon izbijanja skandala skinuo ju je s interneta. Sliku je osudila i organizacija izraelskih veterana.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • oocrv 23.02.2013.

    Oni sebi uzimaju za pravo dok ponovo ne pojavi čovjek koji se češlja na lijevo jer misle ako imaju kapital i većinu novca u svijetu da su bogom dani ali su obični smrtnici kao i svi mi ostali obični smrtnici

  • mmbuje 21.02.2013.

    bolesno

  • user_140683 20.02.2013.

    Meni su ti snajperisti oduvijek bili odurni, a ova slika samo to potvrđuje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare