To je to što me zanima!

Izašao natječaj: Tehnička vlada zapošljava državnog tajnika

Glavnog tajnika imenuje Vlada, i to na mandat od četiri godine. Tehnička Vlada to ne smije činiti. Zakonom joj je to izričito zabranjeno, kazao je bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić
Vidi originalni članak

U Narodnim novinama od srijede objavljen je natječaj za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa,

- Glavnog tajnika imenuje Vlada, i to na mandat od četiri godine. Tehnička Vlada to ne smije činiti. Zakonom joj je to izričito zabranjeno - kazao je za Jutarnji list bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić, koji ukazuje na Zakon o postupku primopredaje vlasti koji kaže da od dana raspisivanja izbora Vlada ne smije donositi odluke o imenovanjima na dužnosti.

Može, tek iznimno, u slučajevima kada je to nužno zbog rada tijela državne uprave, imenovati vršitelja dužnosti. 

Vlada krši Ustav i zakone

Podsjetimo, članovi predsjedništva SDP-a Peđa Grbin i Mihael Zmajlović u četvrtak su pozvali Oreškovićevu Vladu da svoje ponašanje i postupanje svede u okvire koji su joj propisani Ustavom i zakonom, ističući da joj je 16. lipnja izglasano nepovjerenje što znači da je smijenjena te da je u „otkaznom roku“.

Unatoč toj činjenici, ističe dvojac iz Predsjedništva SDP-a, Vlada se ponaša kao da se apsolutno ništa ne događa“ te krši Ustav i zakone.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Usora1 03.07.2016.

    raspisati javni natjecaj je obveza i ne znaci da ce oni kandidata izabrati i zaposliti, to je proces koji ce najvjerojatnije dovrsiti slijedeca vlada. no miljenicu ocito ne odgovara javni natjecaj ka metoda, on je poznat po metodi "direktnog" zaposljavanja i posljednji je koji bi se trebao javljati kad je u pitanju "partijsko zaposljavanje".

  • kozaribok 02.07.2016.

    Samo uhljebi i ništa drugo

  • jozabroz 01.07.2016.

    pa nek odgovaraju,, zna se sta smiju sta ne smiju,no nitko to ne postuje,i nitko ne odgovara za prekrsaje, a sta se tice orsata,on je svoju "poduzetnost" pokazao javno, na onom videu..)))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare