To je to što me zanima!

Izašle snimke kako Kralj i Žeravica ucjenjuju Štroka

Snimke ucjenjivačkog sastanka koji se vodio u foajeu hotela Palace u Dubrovniku snimao je sam Goran Štrok pomoću diktafona skrivenog u džepu
Vidi originalni članak

Snimke sastanka na kojem su pomoćnik Ureda državne uprave u Dubrovniku Ivo Žeravica i dubrovački građevinski poduzetnik, direktor Konela Antun Kralj ucjenjivali Gorana Štroka za puštanje u rad njegovog hotela Bellevue, objavio je Nacional, a materijal je snimio sam Štrok pomoću diktafona skrivenog u džepu.
Razgovori su se vodili u foajeu hotela Palace u Dubrovniku, a njihove je snimke Štrok dao na uvid USKOK-u. Na snimkama se čuje kako jedan od sugovornika, Nacional piše da je to Žeravica, govori Štroku da je "puno igara i da je (Štrok, op.a.) u poziciji da jednostavno nešto kupuje. Vi ste dovedeni u tu poziciju", govori navodno Žeravica.
Štrok odgovara da mu je jasno da to nešto mora kupiti i da je spletom okolnosti doveden u tu poziciju. U sljedećem razgovoru progovara se o nekim novačnim iznosima. Štrok pita svoje sugovornike je li 150.000 u redu, govori da mu je 200.000 previše. Sugovornici na kraju jako zakukuljenog razgovora postižu dogovor oko iznosa.
Žeravica i Kralj osumnjičeni su da su od Štroka tražili 440.000 eura za izdavanje potrebnih dozvola za otvaranje Štrokovog hotela.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kakma 12.02.2008.

    Cijela ova drzava smrdi od koruptivnosti.Ona se uvukla u sve pore hrvatskog drustva.A za sve su krive 90-te godine.

  • manitou 12.02.2008.

    pa mislim, hoće li više netko zaustaviti tog kriminalca pukanića da za šačicu eura dobiva povjerljive podatke od tajnih službi? pa ovo je više prevršilo svaku mjeru! kada god on nema o čemu pisati, nazove neku od tajnih službi da mu dostave stenograme ili prijepise s super povjerljivih dokumenata, sve da bi ovaj mlatio pare na novinama. pa jel ima išta u ovoj zemlji, jel postoji koja državna institucija da radi isključivo svoj posao i da nema veza s kriminalcima?

  • udrugabu 12.02.2008.

    ..banditi ucjenjivali drugog bandita..a ovaj drugi veći kriminalac od prvih pa će ovi nahebati..

Komentiraj...
Vidi sve komentare