To je to što me zanima!

Izbio je požar u proizvodnom pogonu vune, ozlijeđen radnik

U ponedjeljak ujutro oko 4.20 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, došlo je do požara u proizvodnom pogonu vune. Ozlijeđen je djelatnik (50) kojem ozljede za sada nisu okvalificirane
Vidi originalni članak

Očevidom je utvrđeno da je požar izbio u proizvodnom pogonu na kraju poli kondezacijske komore glavne linije uslijed doticaja uključka, nusprodukta u proizvodnom procesu sa podmazanim transportnim lancem. 

Plamen se tim lancem proširio do početka linije. Tijekom gašenja požara došlo je do stvaranja plina i pare koja je završila u komori s filterima gdje je 50-godišnjak poslije gašenja termovizijskom kamerom pokušavao izmjeriti moguće zaostajanje opožarenih mjesta. 

U tom trenutku povećao se tlak u komori od pare i plinova, te je došlo do izbacivanja smjese kroz otvorena vrata komore, te izbacivanja djelatnika na asfalt.  Zadobio je ozljede i medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj bolnici . Ozljede mu za sada nisu okvalificirane. 

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP Varaždin i DVD Novi Marof koji su požar i ugasili. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 10.12.2019.

    Totalno nesuvisli člančić.Danice ,primaj se nekog drugog posla.

  • 10.12.2019.

    Nema veze.Ima ovaj narod (ofce) jos vune ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare