To je to što me zanima!

'Izbjeglice se pri ulasku u RH moraju izjasniti gdje traže azil'

Ostojić je naveo kako sve više zemalja suspendira Schengen i uvodi granične kontrole i ponovio da Hrvatska ni na koji način neće dopustiti da postane hot spot
Vidi originalni članak

Tehnički ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić na press konferenciji izvijestio je da je kroz Hrvatsku od početka krize prošlo 600.699 izbjeglica. I vlak koji je danas poslan prema Sloveniji bit će propušten i ljudi će biti prihvaćeni. 

Ostojić je naveo kako sve više zemalja suspendira Schengen i uvodi granične kontrole i ponovio da Hrvatska ni na koji način neće dopustiti da postane hot spot.

- Zahtjeve za azilom podnijelo je tek nešto više od 20 ljudi. Slovenija i Austrija zatražile su da izbjeglice navedu u kojoj državi namjeravaju zatražiti azil. To je izazvalo domino efekt pa će i Hrvatska od izbjeglica koji ulaze u našu zemlju zatražiti da se izjasne gdje će zatražiti azil - rekao je Ostojić i dodao kako je to suprotno međunarodnim konvencijama, ali Hrvatska će se pridržavati dogovora. 

Ostojić je istaknuo i kako premještanje izbjeglica po drugim zemljama EU nije uspjelo, a dublinski sustav ne primjenjuje se ni u Grčkoj kao prvoj zemlji ulaska. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • zemuncevic 22.01.2016.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • SPICA 21.01.2016.

    neznam kako ce to pomoci pri rijesavanju problema

  • bistrijan 21.01.2016.

    najgori ministar hr policije ,a tzv.izbjeglice si uzmi doma

Komentiraj...
Vidi sve komentare