To je to što me zanima!

Izbjeglički kamp u Sl. Brodu ostaje, u skladu s potrebama

Nakon najave odlaska hrvatskih policajaca u Makedoniju te uvođenja novog modela registracije izbjeglica na balkanskoj ruti, pojavile su se špekulacije o budućnosti kampa
Vidi originalni članak

Nakon najave odlaska hrvatskih policajaca u Makedoniju te uvođenja novog modela registracije izbjeglica na balkanskoj ruti, pojavile su se špekulacije o budućnosti slavonskobrodskog kampa.

- Slanje hrvatskih policijskih službenika rezultat je dogovora postignut na sastanku ravnatelja i direktora policija u Skopju 3. veljače ove godine o uvođenju dodatnih standardiziranih mjera i postupaka, kao i ograničenja u funkciji uspostave stabilnog sustava upravljanja migracijskim tokovima. Cilj je u idućih nekoliko mjeseci zajedničkim nastojanjima smanjiti migracijski pritisak zapadno - balkanskom rutom. Tako su sve države na migracijskoj ruti dogovorile dodatno ulaganje napora u jačanje operativne suradnje, prvenstveno kroz razmještaj stranih policajaca na makedonsko - grčkoj granici. Hrvatskim policajcima glavni posao na makedonskoj granici biti će profilacija i nadzor ljudi te omogućavanje prolaska migranata prema konačnoj zemlji odredišta - navode iz Ravnateljstva policije.

 

 

Kamp u Slavonskom Brodu i dalje ostaje u funkciji, a u skladu s realnom potrebom, snage ćemo povećavati ili smanjivati.

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Splico39 10.02.2016.

    Gospodine novi ministre,tek ste preuzeli ministarstvo a vas se zalijecete sa izjavama oko navodnog novodnog novog plana prijevoza izbjeglica,jer su to demantirali i Srbija,Slovenija i Austrija.Unistit ce te cili rad gospodina Ostojica.Sram ima da vas bude.

  • croaticum 09.02.2016.

    Jednom ne treba, sada opet treba, sta ce biti sutra?

  • 09.02.2016.

    Ulaze u drzave kako god zele, tko nema valjanu vizu za RH,deportacija istog trena tamo odkud dolaze

Komentiraj...
Vidi sve komentare