To je to što me zanima!

'Izbor šefa SOA-e je udarac za HDZ, i za Karamarka osobno'

Izbor Markića pokazuje da Karamarko nema onaj tipa autoriteta koji su svi očekivali. Ovo se može tumačiti kao najavu pokušaja emancipacije premijera od HDZ-a, kaže Gjenero
Vidi originalni članak

Politički analitičar Davor Gjenero smatra da je predsjednica pristala na premijerov prijedlog da na čelu SOA-e bude Daniel Markić kako bi završila dva mjeseca dugu trakavicu kad je ishitreno bez konzultiranja premijera zatražila smjenu Lozančića. 

Gjenero tumači činjenicu da je Orešković ignorirao oba Karamarkova kandidata i ustrajao na Markiću iako je protiv takvog rješenja bio šef HDZ-a. 

- Ustav premijeru daje pravo na postizanje dogovora s predsjednicom, njih dvoje su ti koji donose odluku - rekao je Gjenero za N1 televiziju. 

- Ovo je i udarac osobno Karamarku, jer to pokazuje da nema onaj tipa autoriteta koji su svi očekivali da će imati. Ovo je i udarac HDZ-u i ovo ljudi mogu tumačiti kao najavu pokušaja emancipacije premijera od HDZ-a. A to može imati za posljedicu i konkurentsku političku stranku, pod vodstvom Oreškovića, koja bi pripadala prostoru kršćansko demokratske stranke, a koju HDZ nije ispunio - kaže Gjenero.

Idi na 24sata

Komentari 321

  • 28.03.2016.

    Big deal

  • fredaster 26.03.2016.

    pada i na izborima!!!!

  • Lun@ 777 26.03.2016.

    Lijepo je to čuti, da je g. Orešković sam izabrao svoga kandidata za ravnatelja SOA-e. I da to nije Karamarkov izbor. Ako je tome tako, više g. Oreškvića neću zvati takozvani premijer, od sada će to biti samo Premijer. Konačno se otrgnuo od karamarkovih skuta. Pohvalno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare