To je to što me zanima!

Izbori: Hoće li 'nova lica' promijeniti politiku?

Zasad nitko nije ponudio jasnu viziju razvoja zemlje, smanjenja zaduženosti, smanjenja potrošnje onog što nije zarađeno...
Vidi originalni članak

Izbori su, čini se, počeli u duhu pristojnosti. Dvije ključne stranke, HDZ i SDP, u središte diskusije postavljaju gospodarske teme. Isti recept primjenjuju i one malo manje, ali koalicijski važne: HNS, HSS, HSP, IDS. Drugi svjetski rat ostao je po strani iako se čini da HDZ preko dijela medija, a i na predizbornim skupovima, lagano forsira strah od komunizma i povratak "crvenih". SDP i HNS uzvraćaju optužbama za neposobnost i korupciju. HSP u dvije najveće stranke vidi "sijamske blizance". Zasad, međutim, nitko nije ponudio jasnu viziju razvoja zemlje, smanjenja zaduženosti, smanjenja potrošnje onog što nije zarađeno. Hoće li nas do dana izbora iznenaditi konkretnim i mjerljivim programima? Hoće li nova lica, koja danas po zadnjoj modi masovno nude sve stranke, donijeti i nove politike ili će se "sve mijenjati zato da bi sve ostalo isto"? Je li Zoran MIlanović "nastavak Sanadera drugim sredstvima"?

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mika5 05.10.2007.

    Eh, napokon se netko dotaknuo i te teme da nitko dosad nije razvio Hrvatsku. Ono, mi Hrvati, tako pametan narod, a svako nas voza. 15 godina i više nitko ne može napraviti jedan dobar gospodarski plan za razvoj zemlje. I onda mi imamo potencijala? Sve dok nas netko voza, netko poput Europske unije, nikad nećemo imati potencijala niti razvoja. Ali opet, krivi smo mi sami jer nitko ne diže bune narodne, trebali smo to već davno napraviti i stegnuti malo kravate ovih što sjede u saborskim klupama. Stvarno, dokle će više da nas voza zli čarobnjak iz Oza?

  • markoprk 19.09.2007.

    \"Zasad, međutim, nitko nije ponudio jasnu viziju razvoja zemlje, smanjenja zaduženosti, smanjenja potrošnje onog što nije zarađeno.\" Zar netko nekada jeste ponudio nešto slično? Nikome nikada nije bilo stalo da razvije zemlju nego samo da zaradi pare,a nusproizvod je ispala Država Hrvatska.I sad ne znaju što da rade s tim nusproizvodom. Koliko vidim prihvatjive su im jrdino opcije koje ni u kojem slučaju ne uključju razum(toga nemaju) ili ne daj bože poštenje(nepoznat pojam za stara i nova lica),a na spomen rada se ionako križaju i viču ne daj bože toga zla.

  • dprsa 18.09.2007.

    Nova lica u politici samo će promjeniti ustajali miris pojedinih fosila. Zamjenit će ih u hemroidnim foteljama i za 100 dana postati lišajevi na oronulim plakatima predgrađa

Komentiraj...
Vidi sve komentare