To je to što me zanima!

Izbori se bliže: Vrtićka djeca od HDZ-a dobivaju papuče na dar

Da će djeca u vrtićima dobiti papuče na dar roditelji su doznali od svojih odgajateljica koje su ih ispitivale o veličini dječjih stopala. Papuče će koštati tri milijuna kuna, a proizvest će ih Borovo
Vidi originalni članak

Djeca u vrtićima u vlasništvu grada Zagreba uskoro će na poklon dobiti nove papuče. Roditelji su to doznali od svojih odgajateljica koje su ih danas počele ispitivati o veličini dječjih stopala. Neke informacije roditelji su im dali kad su doveli mališane u vrtić, a za one koji su nedostajali, tete su zvale na mobitele i telefone. 

- Nisam odvela dijete u vrtić pa me je odgajateljica nazvala i pitala za broj stopala. Iz grada su im rekli da moraju napraviti popis do kraja tjedna kako bi djeci na poklon dali papuče - rekla nam je jedna od zagrebačkih majki.

Kako su nam rekli i ostali roditelji, telefoni im ne prestaju zvoniti, a sve će navodno piti plaćeno iz gradskog proračuna.

Iza svega stoji zagrebački HDZ

Kako se doznaje, riječ je o inicijativi zagrebačkog HDZ-a.

- Usvajanjem proračuna Grada Zagreba za 2017.godinu usvojen i amandman HDZ-ova kluba zastupnika u Skupštini koji predviđa nabavu papuča za predškolsku djecu. Prema HDZ-ovom prijedlogu, nabava papuča ostvarila bi se u suradnji s vukovarskim Borovom, zbog čega je amandman od 3 milijuna kuna od posebnog značaja - priopćio je Andrija Mikulić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a.

Kako navodi Mikulić, poanta ove nabave je naglašavanje važnosti hrvatskog proizvoda, ručnog rada Vukovaraca i kvaliteta koju hrvatska djeca zaslužuju.

- No iznad svega, ovo je način da pokažemo podršku svim Vukovarcima da nam je stalo vratiti gospodarski život u njihov grad. Ovom smo gradu i njegovim ljudima vječno dužni i to svojim primjerima, pa i na ovoj međugradskoj suradnji moramo pokazati - stoji u priopćenju.

- Kao čelni čovjek Gradske skupštine Grada Zagreba pokrenuo sam suradnju s Gradom Vukovarom i tu suradnju želim konkretizirati upravo putem ovakvih prijedloga. Odricanje od jednokratne naknade za sjednicu svih zastupnika u Skupštini u korist obnove Vukovarskog vodotornja bio je HDZ-ov prvi simbolični prijedlog. S amandmanom za nabavu papuča za djecu u predškolskom odgoju, nastavili smo naš angažman u pomaganju Vukovara. Zbog toga, očekujem od nadležnih ureda provedbu ove odluke u primjerenom roku kako bi djeca već od jeseni mogla ući u nove papuče - naveo je Mikulić u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • missdilemma 03.03.2017.

    koliko moras biti jadan da glasas za nekoga radi jednog para papuca :D

  • ivanunited 02.03.2017.

    Neka dijele po cijeloj hrvatskoj, šta ima u tome loše?...ljudima nikad dobro

  • mars889 02.03.2017.

    ne dijeli HDZ samo u zagrebu dijele i u drugim dijelovima države odakle im samo toliko novca nameće se dva odgovora ili iz donacija firmi koje će biti povlaštene ako pobjede na izborima ili je to novac što su opljačkali od građana vidjet ćemo što će učiniti USKOK ako bude smio

Komentiraj...
Vidi sve komentare