Obavijesti

News

Komentari 54

Izbori se bliže: Vrtićka djeca od HDZ-a dobivaju papuče na dar

Izbori se bliže: Vrtićka djeca od HDZ-a dobivaju papuče na dar
1

Da će djeca u vrtićima dobiti papuče na dar roditelji su doznali od svojih odgajateljica koje su ih ispitivale o veličini dječjih stopala. Papuče će koštati tri milijuna kuna, a proizvest će ih Borovo

VIDEO

Djeca u vrtićima u vlasništvu grada Zagreba uskoro će na poklon dobiti nove papuče. Roditelji su to doznali od svojih odgajateljica koje su ih danas počele ispitivati o veličini dječjih stopala. Neke informacije roditelji su im dali kad su doveli mališane u vrtić, a za one koji su nedostajali, tete su zvale na mobitele i telefone. 

- Nisam odvela dijete u vrtić pa me je odgajateljica nazvala i pitala za broj stopala. Iz grada su im rekli da moraju napraviti popis do kraja tjedna kako bi djeci na poklon dali papuče - rekla nam je jedna od zagrebačkih majki.

Kako su nam rekli i ostali roditelji, telefoni im ne prestaju zvoniti, a sve će navodno piti plaćeno iz gradskog proračuna.

Iza svega stoji zagrebački HDZ

Kako se doznaje, riječ je o inicijativi zagrebačkog HDZ-a.

- Usvajanjem proračuna Grada Zagreba za 2017.godinu usvojen i amandman HDZ-ova kluba zastupnika u Skupštini koji predviđa nabavu papuča za predškolsku djecu. Prema HDZ-ovom prijedlogu, nabava papuča ostvarila bi se u suradnji s vukovarskim Borovom, zbog čega je amandman od 3 milijuna kuna od posebnog značaja - priopćio je Andrija Mikulić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a.

Kako navodi Mikulić, poanta ove nabave je naglašavanje važnosti hrvatskog proizvoda, ručnog rada Vukovaraca i kvaliteta koju hrvatska djeca zaslužuju.

- No iznad svega, ovo je način da pokažemo podršku svim Vukovarcima da nam je stalo vratiti gospodarski život u njihov grad. Ovom smo gradu i njegovim ljudima vječno dužni i to svojim primjerima, pa i na ovoj međugradskoj suradnji moramo pokazati - stoji u priopćenju.

- Kao čelni čovjek Gradske skupštine Grada Zagreba pokrenuo sam suradnju s Gradom Vukovarom i tu suradnju želim konkretizirati upravo putem ovakvih prijedloga. Odricanje od jednokratne naknade za sjednicu svih zastupnika u Skupštini u korist obnove Vukovarskog vodotornja bio je HDZ-ov prvi simbolični prijedlog. S amandmanom za nabavu papuča za djecu u predškolskom odgoju, nastavili smo naš angažman u pomaganju Vukovara. Zbog toga, očekujem od nadležnih ureda provedbu ove odluke u primjerenom roku kako bi djeca već od jeseni mogla ući u nove papuče - naveo je Mikulić u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...