To je to što me zanima!

Izbori u Siriji: Očekuje se da će opet pobijediti Bašar al-Asad

Kako bi izbori barem dobili demokratski privid Asadu, čija se pobjeda očekuje, će se suprotstaviti neovisni zastupnik Maher al-Hadžar te poslovni čovjek Hasan al-Nuri
Vidi originalni članak

U dijelovima Sirije koje kontrolira Asadova vlada u utorak su otvorena birališta na kojima će birači izabrati novog predsjednika te zemlje, piše BBC. 

Kako bi izbori barem dobili demokratski privid Asadu, čija se nadmoćna pobjeda očekuje, će se suprotstaviti neovisni zastupnik Maher al-Hadžar te poslovni čovjek Hasan al-Nuri.

Podsjetimo, prije tri godine u Siriji su izbili prosvjedi protiv Asadovog režima. Sukobi su prerasli u građanski rat u kojem su poginuli deseci tisuća ljudi, a milijuni su izbjegli. Asad je u travnju ove godine rekao kako će većina sukoba biti gotova do kraja ove godine.  

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Mustafa Aga 03.06.2014.

    Ocekuje se ubedljiva pobeda diktatora Asada i izlaznost na biralistima, i pored vojnih dejstava, bice 99,99%...Zvuci mnogo poznato...

  • SOROSEVPLACENIK 03.06.2014.

    Stvarno me zivcira licemjerje zapada.Koliko se sjecam istok Ukrajine nije birao predsjednika,ali to je bilo regularno,a ovi izbori u Siriji nisu jer ne mogu sudjelovati americki i saudijski placenici.

  • Hrvat 07 03.06.2014.

    Po ovom novinaru ako Asad pobijedi, a sigurno hoće izbori su nedemokratski jer tko fućka volju naroda, a da Asad izgubi izbori bi bili super demokratski. E jesi nepristran svaka ti čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare