To je to što me zanima!

Izet je dočekao najtužniji 61. rođendan: Radije bih prošao kroz još jedan rat nego kroz ovo

Ne znam, lud sam više, ne mogu... Ne znam što da kažem. Vidjeli ste kakav je grad, došao sam u grad i suze su same krenule, istaknuo je gospodin Izet Komić (61) iz Petrinje
Vidi originalni članak

Mogu ući u kuću, ali nije sigurna. Dosta je ispucala, može se živjeti u njoj, ali je opasno... Ne znam, jednostavno, ne znam, vidiš, rođendan mi je krasan, rekao nam je Izet Komić 'Koma' iz Petrinje koji je svoj 61. rođendan dočekao u kući oštećenoj nakon razornog potresa.

POGLEDAJTE VIDEO: Izet dočekao najtužniji 61. rođendan

Nova kalendarska godina je započela, a gospodin Izet je dočekao, kako je istaknuo, najtužniji rođendan dosad.

- Supruga i ja smo ovdje, sin je sa suprugom u Njemačkoj. Treći dan smo vani u autu. Nekad odem u kuću, upali centralno i tako... Imamo hrane i vode, svaka čast ljudima na pomoći. Najteže je bilo prvi dan jer nismo imali struje, a voda nije bila za piće. Ne znam, lud sam više, ne mogu... Ne znam što da kažem. Vidjeli ste kakav je grad, došao sam u grad i suze su same krenule. Još bi radije jedan rat prošao, nego ovo doživio - istaknuo je.

VIDEO: CRVENI KRIŽ O PROZIVKAMA 'Žao mi je što ljudi sumnjaju, ako znate nekog da nije dobio pomoć, javite, odmah ćemo ići'

Nemili je događaj dočekao u kući, a nakon razornog potresa 'pale' su i telefonske mreže na spomenutom području pa se nije moglo ni do koga.

- Bio sam u kući. Krenuo sam na vrata, a ona su 'otišla na drugu' stranu kako me bacalo. Moram priznati da sam se pravo prestrašio. Imam prijatelja u Strašniku, ali ne možemo do mnogo njih. Koga god nazoveš, ne javlja se. Dobro, nismo se ni mi prvo javljali. Kasnije zovu svi - rodbina, sestre iz Pariza, Moskve, ma od svuda, ali tko mi može pomoći? Nitko. 

Doduše, gospodin Izet je imao i malo više sreće od ostalih jer je kuća ostala cijela, ali pitanje je u kakvom je stanju. Statičara će još morati pričekati, ali iz nje ne želi izaći.

- Kuću sam sam gradio i izvana je dobra, ali iznutra je popucala. Mogu ja biti u njoj, ali koliko je to sigurno. Morat ćemo sačekati statičare. Trenutno sam u njoj, ali ne spavam. Ne mogu ja sad tražiti nešto preko reda, 2. siječnja ću odraditi sve prijave za preglede. Drvarnica mi se srušila u potpunosti, a popravljao sam crijep par puta jer ga te manje detonacije pomaknu - objasnio je te zaključio kako ne namjerava otići iz Petrinje:

VIDEO: IVANČICA VELIKOG SRCA 'Sve što sam gradila godinama izgubila sam u devet sekundi'

- Odavde mogu samo na nosilima izaći. Bio sam u Njemačkoj dvije godine, nije to za mene. Prestar sam ja za to.  

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Moslavec 02.01.2021.

    Pa tko normalan ovakvim izjavama daje medijski prostor?

  • 02.01.2021.

    "Nekad odem u kuću, upali centralno i tako..."?????? šta je ovo??? spava u autu, ulazi u kuću da upali centralno? ovo je primjer opisivanja nečije tragedije? mnogi dijelovi okolni nisu imali struje ni prije potresa ni sad, kuće srušene, a ovaj spava u autu i ide palit centralno grijanje u stanu ... našli ste primjer baš ...

  • Dr.Gonzo. 02.01.2021.

    Ja bih isto radje rat, ali da ratno profitiram..

Komentiraj...
Vidi sve komentare