To je to što me zanima!

'Izetbegović je Tuđmanu u dva navrata ponudio Hercegovinu'

Hrvatska je, uz Sjedinjenje Američke Države, sasvim sigurno najzaslužnija što je BiH opstala kao cjelovita država i što su opstali Bošnjaci, istaknuo je bivši ministar vanjskih poslova Mate Granić
Vidi originalni članak

U emisiji 'Otvoreno' na HRT-u o šokantnom danu na Haškom sudu gostovali su povjesničari Ivo Lučić i Tvrtko Jakovina, savjetnik predsjednice Mate Granić, odvjetnik Veljko Miljević, predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan RH Božo Ljubić i član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić.

Mate Granić smatra da je predsjednik Tuđman zadnji kojega se može optužiti za udruženi zločinački pothvat. Hrvatska je, uz Sjedinjenje Američke Države, sasvim sigurno najzaslužnija što je Bosna i Hercegovina opstala kao cjelovita država i što su opstali Bošnjaci, ističe Granić. Smatra se svjedokom tadašnjih događanja te je opisao je kako je Alija Izetbegović u dva navrata  Franji Tuđmanu nudio zapadnu Hercegovinu.

PRESUDA KOJA SVE MIJENJA Pravne posljedice ove odluke mogu biti pogubne za Hrvatsku


Slobodan Praljak je bio je onakav čovjek kako je i izgledao. Velik, izgledao je na antičkog lika iz herojskih vremena, a ne iz ovog današnjeg vremena.  Pokazao je svojom žrtvom da ne pristaje na žig ratnog zločinca jer on to nije bio. Izabrao je smrt radije nego takav biljeg koji ne nosi samo on nego je namijenjen cijelom narodu, vojsci koju je vodio, smatra Ivo Lučić.  Ne čudi ga čin samoubojstva koji je Praljak počinio u haškoj sudnici ,a komentirao je i što je Hrvatska učinila ili propustila učiniti da spriječi ovakav epilog suđenja čelnicima Hrvata uz BiH.

DRAMATIČNE SCENE U HAAGU Video: Praljak ispio tekućinu, sjeo i rekao: 'Popio sam otrov!'

Predsjednik Glavnog vijeća hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić smatra da je termin udruženi zločinački pothvat korišten selektivno u odnosu na političke i vojne zapovjednike hrvatskog naroda. Naglašava da je više utemeljenja bilo da se termin koristi za vojne i političke zapovjednike druga dva naroda u sukobu. 

 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • japanokinez 30.11.2017.

    Jel to onaj Mato koji je na groblju ispod kišobrana govorio: pola meni pola tebi? Mi imamo teško bolesnu hrvatsku koji ni Bog ne može spasiti.

  • sadilinikada 30.11.2017.

    Alija nudio a Franjo htio sve do Drine

  • Tide 30.11.2017.

    Da smo mi Hrvati ima li pravo vodstvo, granica bi bila na Drini, a onda ili bi nas bilo ili ne bi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare