To je to što me zanima!

'Izgledao je kao mumija, nismo mogli vjerovati da je uopće živ'

Alexander je rekao da je pio vlastiti urin kako bi ostao živ te se bojao da bi se medvjed mogao vratiti i ubiti ga. Liječnici su rekli da je čudo da nije ubijen, i priznaju da nisu sigurni kako je mogao tako dugo preživjeti
Vidi originalni članak

Čovjeka, koji se predstavio samo kao Aleksandar, otkrili ga lovački psi u udaljenoj ruskoj regiji Tuva, blizu granice s Mongolijom, piše Daily Mail. Tvrdi da su ga spasili od medvjeda koji mu je slomio leđa i ostavio ga tako oko mjesec dana.

U početku su lovci mislili da je tijelo mumificirano, ali su ostali zapanjeni otkrićem da je čovjek još uvijek živ. 

U videu se vidi Alexanderovo lice i tijelo prekriveno osušenom krvlju i prljavštinom. Njegova koža bila je bijele boje, a oči je jedva mogao otvoriti. Doktori kažu da može pomicati ruke, ali jedva može otvoriti oči i govoriti, no inače je nepokretan i strašno iscrpljen.

Liječnicima je Aleksandar uspio reći da je napad bio prije otprilike mjesec dana. 

Inače, medvjedi djelomično ili potpuno zakopavaju životinje koje ubijaju ili leže na leđima, a ponekad čekaju danima ili tjednima da se vrate plijenu.

Ivan V. Serjodkin, s Ruske akademije znanosti, kazao je za Daily Mail da to čine kako bi zadržali plijen skriven od drugih predatora dok se meso raspada i postane 'zrelo', što im olakšava jesti. 

Alexander je rekao da je pio vlastiti urin kako bi ostao živ te se bojao da bi se medvjed mogao vratiti i ubiti ga. Liječnici su rekli da je čudo da nije ubijen, i priznaju da nisu sigurni kako je mogao tako dugo preživjeti.

Otkrila ga je skupina lovaca koja je prošla kroz pećinu, a njihovi psi su ušli u jazbinu nakon što su odbili krenuti dalje. Lovci su provjeravali unutar brloga i vidjeli Aleksandra za kojeg su vjerovali da je ljudska mumija - dok nisu vidjeli da je živ.

Lokalni mediji piši da se čovjek sjeća svog imena, ali ne i prezime ili godina. Video u bolnici prikazuje bradatog čovjeka koji otvara svoje plave oči i potvrđuje svoje ime. Doktori su rekli da ima 'teške ozljede i truljenje tkiva' uzrokovano dugim nepomičnim ležanjem u jazbini.

POGLEDAJTE VIDEO: POZOR, UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ!

Idi na 24sata

Komentari 7

  • killdeath 26.06.2019.

    Kako je pio urin a nepokretan?

  • Lujo7 26.06.2019.

    Da sam bio na njegovom mjestu, mjesec dana u šumi sa slomljenim leđima, molio bi Boga da se medvjed vrati i dovrši.

  • Pluton 09 26.06.2019.

    I njega je bilo strah da ga medo ubije na kraju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare