'Izgledao je kao mumija, nismo mogli vjerovati da je uopće živ' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 7

'Izgledao je kao mumija, nismo mogli vjerovati da je uopće živ'

'Izgledao je kao mumija, nismo mogli vjerovati da je uopće živ'
1

Alexander je rekao da je pio vlastiti urin kako bi ostao živ te se bojao da bi se medvjed mogao vratiti i ubiti ga. Liječnici su rekli da je čudo da nije ubijen, i priznaju da nisu sigurni kako je mogao tako dugo preživjeti

VIDEO

Čovjeka, koji se predstavio samo kao Aleksandar, otkrili ga lovački psi u udaljenoj ruskoj regiji Tuva, blizu granice s Mongolijom, piše Daily Mail. Tvrdi da su ga spasili od medvjeda koji mu je slomio leđa i ostavio ga tako oko mjesec dana.

U početku su lovci mislili da je tijelo mumificirano, ali su ostali zapanjeni otkrićem da je čovjek još uvijek živ. 

U videu se vidi Alexanderovo lice i tijelo prekriveno osušenom krvlju i prljavštinom. Njegova koža bila je bijele boje, a oči je jedva mogao otvoriti. Doktori kažu da može pomicati ruke, ali jedva može otvoriti oči i govoriti, no inače je nepokretan i strašno iscrpljen.

Liječnicima je Aleksandar uspio reći da je napad bio prije otprilike mjesec dana. 

Inače, medvjedi djelomično ili potpuno zakopavaju životinje koje ubijaju ili leže na leđima, a ponekad čekaju danima ili tjednima da se vrate plijenu.

Ivan V. Serjodkin, s Ruske akademije znanosti, kazao je za Daily Mail da to čine kako bi zadržali plijen skriven od drugih predatora dok se meso raspada i postane 'zrelo', što im olakšava jesti. 

Alexander je rekao da je pio vlastiti urin kako bi ostao živ te se bojao da bi se medvjed mogao vratiti i ubiti ga. Liječnici su rekli da je čudo da nije ubijen, i priznaju da nisu sigurni kako je mogao tako dugo preživjeti.

Otkrila ga je skupina lovaca koja je prošla kroz pećinu, a njihovi psi su ušli u jazbinu nakon što su odbili krenuti dalje. Lovci su provjeravali unutar brloga i vidjeli Aleksandra za kojeg su vjerovali da je ljudska mumija - dok nisu vidjeli da je živ.

Lokalni mediji piši da se čovjek sjeća svog imena, ali ne i prezime ili godina. Video u bolnici prikazuje bradatog čovjeka koji otvara svoje plave oči i potvrđuje svoje ime. Doktori su rekli da ima 'teške ozljede i truljenje tkiva' uzrokovano dugim nepomičnim ležanjem u jazbini.

POGLEDAJTE VIDEO: POZOR, UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

VIDEO Peraja preplašila kupače na plaži kod Karlobaga: 'Svi smo se povukli kad smo vidjeli'
IZAŠLI IZ MORA

VIDEO Peraja preplašila kupače na plaži kod Karlobaga: 'Svi smo se povukli kad smo vidjeli'

KARLOBAG - Na plaži u Cesarici kod Karlobaga kupače je u utorak preplašila peraja koja je izvirila iz mora. - Izgledalo je kao morski pas. Svi smo se povukli kad smo vidjeli. Tu u Karlobagu je inače čisto sve, lijepo i mirno, iznenadilo nas je ovo - ispričala nam je čitateljica.

Stanari kvarta o manijaku koji je silovao djevojku u Splitu: 'Kakav je to pomračeni um?!'
TRAŽILI GA DANIMA

Stanari kvarta o manijaku koji je silovao djevojku u Splitu: 'Kakav je to pomračeni um?!'

Policija je uhitila muškarca kojeg sumnjiče da je djevojku (18) udario šipkom i silovao u Splitu. Hodao je i okretao se po ulici. Mještani pričaju: 'Strah nas je'
Strava kod Županje: Zatukao ga sjekirom i pucao mu u glavu pa mu je tijelo bacio u bunar!
POLICIJA GA UHITILA

Strava kod Županje: Zatukao ga sjekirom i pucao mu u glavu pa mu je tijelo bacio u bunar!

Policija je objavila da je muškarac (30) nakon svađe zatukao 48-godišnjaka, odveo ga na drugo mjesto gdje mu je pucao u glavu iz puške i bacio ga u bunar. Tijelo su izvukli vatrogasci