To je to što me zanima!

Izgorjeli brodovi u marini, šteta je više milijuna kuna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
ŠIBENIK: Potpuno je izgorjelo 9 brodova u marini hotela Solaris. Požar su gasili tri sata. Izgorio je brod koji na šibenske otoke vozi hranu i pomoć
Vidi originalni članak

U požaru koji je u utorak rano ujutro poharao Yacht Marinu Solaris kod Šibenika potpuno je izgorjelo devet brodova dugih između sedam i 12 metara, a dva su oštećena. Šteta je nekoliko milijuna kuna. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je da je dojava o požaru u marini stigla od njemačkog gosta koji boravi u autokampu koji je iz pravca marine čuo eksploziju i vidio veliki plamen. Vatra se proširila do dolaska vatrogasaca. Dok su gasili požar koji se brzo širio, marinom su odjekivale eksplozije rezerovara nafte i benzina, te plinskih boca. Zbog izlivenog goriva, gorjelo je i more prenoseći požar s broda na brod. Vatrogasci JVP Šibenik s četiri vozila požar su ugasili oko 5.10 sati, a vatru je s mora gasio EKO-brod. U opasnosti su bile stotine brodova smještenih na 305 morskih i 200 suhih vezova marine, ali je izbjegnuta veća katastrofa.
- Nešto iza tri sata u noći probudio me prijatelj. Kaže, gori u marini. Dok sam uspio doći iz Šibenika u Solaris već sam ostao bez dva broda, veličine 7,6 i osam metara, vrijednih milijun i pol kuna. Srećom, prije požara je padala kiša, inače bi se sve zapalilo, jer su komadi užarene stakloplastike letjeli stotinu metara daleko. Sve je moglo izgorjeti, a ja sam mogao sam ostati i bez ureda i apartmana koji su smješteni tik uz marinu - ispričao nam je Branko Kovačev, vlasnik tvrtke 'Branko Pilot' kojem su izgoreni brodovi služili za lučko peljarenje u luci Šibenik i obalno peljarenje cijelim morem Republike Hrvatske.
Među izgorjelim brodovima je i 9,5 metarski 'Šibenik 800' kojim se starim i nemoćnim ljudima na šibenskim otocima prevozila hrana i medicinska pomoć. Na mjestu požara odmah su postavljene plutajuće brane koje su spriječile širenje naftne mrlje i drugih nečistoća. Policiji i vještacima trebat će vremena da otkriju uzrok požara i utvrde štetu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • čavka 13.04.2010.

    Ajoj,sirotinje!Voze jadni tako stare i pohabane jahtice da se same pale.Sve sam sretna što nemam novi ,nego auto star 15 godina a kamoli novu jahticu!!!!Pa da mi sama plane!!

  • dalmatar 13.04.2010.

    Totalno neopremljena marina čini se a i nesposobno osoblje za ovako nešto.No oni koji imaju ovakve brodove lako će se namirit.

  • NOMEN EST OMEN 13.04.2010.

    biće sami od sebe ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare