To je to što me zanima!

Iživljavanje: U Bin Ladena nisu ispalili dva, već stotine hitaca?

Neimenovani izvori iz američkih vojnih postrojbi tvrde da je upravo to glavni razlog zbog kojeg fotografije mrtvog Osame bin Ladena nikada nisu ugledale svjetlo dana
Vidi originalni članak

Neimenovani izvori iz američkih vojnih postrojbi tvrde kako fotografije mrtvog Osame bin Ladena nikada nisu objavljene jer su vojnici bili okrutniji prema njemu nego što se mislilo. Matt Bissonnette, član SEAL-ovog Tima Šest, u svojoj knjizi No Easy Day piše kako su on i kolega ispalili više rafala u šefa Al Qaide. 

Međutim, internetska stranica posvećena američkim specijalnim postrojbama SOFREP tvrdi kako su specijalci bili puno brutalniji. Povjerljivi izvor rekao je kako su se jedan specijalac za drugim izmjenjivali i praznili spremnike u Bin Ladena.

Amerikanci prekršili ratnu konvenciju?

Službeno, ubijen je s dva hica. Ako je istinita teorija o 'više stotina hitaca', to bi značilo da su Amerikanci prekršili ratnu konvenciju i dodatno povećali uznemirujući trend divljaštva američkih vojnika. 

Podsjetimo, u posljednje vrijeme pojavile su se snimke koje su šokirale javnost kako vojnici uriniraju i spaljuju neprijatelje. 

Obama: SAD ne napada poput uboda igle

Takvo divljaštvo objasnilo bi zašto je američki predsjednik Barack Obama bio protiv objavljivanja tih fotografija, jer bi one mogle izazvati zgražanje i ugroziti američke interese. Međutim, Obama je jednom rekao da kad SAD napada, to nisu udari poput uboda igle.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • LepoldMandic 16.03.2014.

    to je amerika,oni mogu sta hocu i kad hocu,on netrebaju u hag,jer oni su hag,njima ne trebaju pravili jer oni su pravila broj jedan,a bas mi je drago sto nemogu rusima nish,mogu se uhvati za usi i igrat kolo,sad kad se krim pripoji rusima,uspjelo im je kosovo al ovo neceeeeeee

  • ko od brda odvaljen 15.03.2014.

    I dobro isto mu je poslije prvoga metka,ispalili drugi ili još stotinu.

  • Yassa 14.03.2014.

    kada ameri rade posao nitko ne smije prigovarati ,a rade tamo gdje su jači a ukrajina braco jok

Komentiraj...
Vidi sve komentare