To je to što me zanima!

Vrkić: Nisam pobjednik, dobio sam posao na javnom natječaju

Oni koji su sa mnom ušli kao podrška i dalje će biti moja osnovica i mi ćemo zajedno dogovarati se sa ostalima kako bismo formirali stabilnu vlast u gradskom vijeću, rekao je Vrkić...
Vidi originalni članak

Kako se i predviđalo, u drugom krugu izbora u Osijeku ponovo je pobjedu odnio aktualni gradonačelnik, nezavisni Ivica Vrkić. Već prvi rezultati pokazali su da Ivanu Šojat, HDZ-ovu kandidatkinju, 'šije' za preko 60 posto. U njegovom stožeru u Muzeju okusa, koji je proglašen najboljim osječkim restoranom, nije bilo iznenađenja, ali gosti nisu krili zadovoljstvo. 

Dobro je bio raspoložen i sam Vrkić.

- Ne volim reći da sam pobjednik. Radije kažem da sam na javnom natječaju dobio posao. Drugi mandat je velika odgovornost i nastavit ću što sam započeo. Stižu veliki projekti, veliki novci, više od 200 milijuna kuna, grad Osijek ulagat će dosta, radit ćemo velike stvari; nastavak spajanja Gornjeg i Donjeg grada, izgradnje kružnih tokova, izgradnja velikih igrališta na Pampasu i niz drugih infrastrukturnih projekata. Oni koji su sa mnom ušli kao podrška i dalje će biti moja osnovica i mi ćemo zajedno dogovarati se sa ostalima kako bismo formirali stabilnu vlast u gradskom vijeću. U svakom slučaju ne očekujem probleme, ni lijevu ni desnu politiku, nego da radimo zajedno u istom smjeru. 

- U kampanji su me pripisivali svima; ja sam svačiji i ničiji ali meni je bitno da sam ja dosljedan svom gradu Osijeku i svojoj ženi" rekao je Vrkić komentirajući svoju pobjedu. Novim mandatom Vrkić i sa svojih 70 godina Vrkić je jedan od najstarijih gradonačelnika u Hrvatskoj. "Pitaju me kako može biti toliko elana u toliko mojih godina. Oni koji sumnjaju mogu im samo reći da se ja jako dobro osjećam u ovim svojim godinama i na njih sam ponosan, dodao je.

U stožeru je cijelo vrijeme bila i Biljana Borzan koja došla čestitati na pobjedi svom koalicijskom partneru.

- Veliki postotak glasova koje je dobio Vrkić govore o njegovom kvalitetnom radu i velikoj podršci koju uživa od svojih sugrađana. Osijek je do dolaska Vrkića bio grad slučaj, a sada je ušao u jedan period političke renesanse. Bili smo u situacijama da smo imali nekoliko ponovljenih izbora, situacija da su politički odnosi bili toliko zaoštreni da nitko da nikome nije mogao sjediti, a sada smo imali četiri godine stabilnosti, velike podrške i sa ljevice, i desnice i centra, i nadamo se da će tako biti i u sljedećem  mandatu. Iz toga može izaći jedino to da Osijek konačno napreduje, prokomentirala je Vrkićevu pobjedu Borzan. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare