To je to što me zanima!

Nasukala se ribarica: Kapetan je rješavao kvar hladnjače

Prema prikupljenim podacima utvrđeno je da je do nasukavanja splitske koćarice došlo uslijed nesmotrenosti zapovjednika broda, objavilo je Ministarstvo mora
Vidi originalni članak

U noći na utorak kraj Saplunare na otoku Mljetu nasukala se ribarica, 

Iz Ministarstva mora su rekli kako je do nesreće došlo zbog nesmotrenosti zapovjednika koćarice. U nesreći nije bilo ozlijeđenih.

- Prema prikupljenim podacima utvrđeno je da je do nasukavanja splitske koćarice došlo uslijed nesmotrenosti zapovjednika broda koji je pri plovidbi uz otok Mljet brzinom od 9 čvorova napustio zapovjedno mjesto kako bi riješio problem sa brodskom hladnjačom, no zadržao se duže od predviđenoga što je bilo dovoljno da se dogodi pomorska nesreća - izvijestilo je Ministarstvo.

Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

- Pregledom brodskoga trupa uočena su oštećenja na pramčanome dijelu, dok je brodska krma dijelom uronjena  u more. Budući da je u brodskim spremnicima preostalo je oko 3 tone pogonskoga goriva, tipa plavi diesel te zbog nepovoljnoga položaja broda, kako bi se preveniralo moguće onečišćenje mora istjecanjem goriva angažirano su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Mljet koji su oko nasukane koćarice postavili plutajuće brane, dok je za detaljni pregled brodskoga trupa angažiran ronilac kako bi se moglo utvrdili najsigurniji način pripreme broda za odsukavanje, pražnjenje spremnika sa gorivom i tegalj - izvijestilo je Ministarstvo. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • albino_2 22.07.2015.

    ...ee aa triba rait...

  • Čavoglavi Hrvat 21.07.2015.

    Bolje da je to more cesko, oni bi vise na njega pazili.

  • mudodokolenko 21.07.2015.

    Nisu oni zaspali,kočarili blizu obale pa se nasukali.Vidio sam nešto slično u neretvanskom kanalu ovo lito kad sam bio na godišnjem odmoru.Priko noči kočare uz sami kraj bez svitla da ih policija nevidi jer je kočarenje u kanalu zabranjeno.Glavno da je riba skupa ,kada je od zlata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare