To je to što me zanima!

'Između redaka smo shvatili da konverzija kredita ide dalje'

Predstavnici Udruge Franak, među kojima su Denis Smajo i Goran Aleksić, sastali su se s ministrom financija Zdravkom Marićem i pravosuđa Antom Šprljom
Vidi originalni članak

Dužnici s kreditima u švicarskim francima od izbora nove Vlade strepe što će biti s njihovim statusom i idu li konverzije dalje prema zakonu koji je donesen za vrijeme ministra Lalovca. 

Predstavnici Udruge Franak, među kojima su Denis Smajo i Goran Aleksić, sastali su se s novim ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom pravosuđa Antom Šprljom, kako bi vidjeli što mogu očekivati te dali svoje sugestije oko slučaja švicarac.

- Sastanak je prošao dobro, radno i konstruktivno. Između redaka smo mogli pročitati da je konverzija definitivno gotova stvar. Razgovarali smo kako poboljšati Zakon o konverzijama, kako zakrpati rupe koje u njemu postoje - poput problema s otkazanim kreditima. 

Naime, smatramo da i klijentima kojima su krediti otkazani trebaju omogućiti dalju otplatu i novi obračun - kazao je Denis Smajo nakon sastanka. Razgovarali su i o valutnom riziku koji i dalje čeka klijente koji su prešli iz švicaraca u eurske kredite.

- Euro također može eksplodirati i moramo računati na moguća previranja - kazao je Smajo. Udruga je naglasila i kako se mora riješiti problem preplaćenih kamata i za eurske kredite jer je i njima kamata bila nezakonita posljednjih godina. 

- Zakon o konverziji svakako treba popraviti, treba biti puno transparentniji - tako da svi i u svakom trenu možemo provjeriti koje kamatne stope smo imali i koje su nam naplaćivali  - naglasio je Smajo. Ministri su ih, kazuje, poslušali i objasnili kako trenutno skupljaju informacije i žele biti upoznati u potpunosti sa svim detaljima. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • jure vitez francetić 27.01.2016.

    most je reka da će pretvoriti kredite u kunske izgleda još jedna prevara u nizu

  • ina67 27.01.2016.

    Znači nastavlja se ono što je započeo gosp. Lalovac

  • efteling 27.01.2016.

    Ne zelim razocarati Frankovce...ali...tu se i MMF pita...Ako je novi ministar za on bi to i rekao....A nije....Zasto?Pa zato sto krediti u francima solidarno otplacuju svi....Ne direktno ali indirektno mu dodje na to...Cak zbog Frankovaca NBH ima manje prihode...A NBH je za sve Hrvate a ne samo Frankovce...Ministar finansija mora misliti i na branitelje tu ugrozenu vrstu i njih podpomoci,sto je vise politicko nego ekonomsko pitanje ali i to se mora resiti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare