To je to što me zanima!

Izmijenio mala slova u ugovoru za karticu i nasamario banku!

Rus je odredio da neće plaćati naknadu banci za korištenje kartice. Također je naveo da banka Tinkoff Credit Systems nema pravo promijeniti uvjete ugovora
Vidi originalni članak

Jedan muškarac u Rusiji tužio je Tinkoff Credit Systems, vodeću online banku u toj zemlji od koje traži da mu isplati 24 milijuna rubalja (oko 4 milijuna kuna) jer je prekršila ugovor koji je on izmijenio.

Kako piše The Moscow Times, 2008. godine Dimitrij Agarkov je od banke Tinkoff Credit Systems putem elektroničke pošte primio prijavu za kreditnu karticu. Ispunio je ugovor, ali je sam u njemu promijenio uvjete napisane sitnim slovima prije nego što ga je poslao natrag u banku. 

Konkretno, odredio je da neće plaćati naknadu banci za korištenje kartice. Također je naveo da Tinkoff Credit Systems nema pravo promijeniti uvjete ugovora te da ako to učine moraju platiti kaznu od 3 milijuna rubalja. Dodao je i da ako banka jednostrano odluči raskinuti ugovor, on ima pravo na odštetu od 6 milijuna rubalja.

Zaposlenici banke nisu primijetili promjene te su potpisali ugovor i poslali ga natrag zajedno s kreditnom karticom.

Nakon dvije godine korištenja kartice bez naknade, Agarkova su tužili i tražili da plati 'penale' u vrijednosti od 45 tisuća rubalja, ali prošle godine sud je zaključio da je ugovor koji je potpisala banka važeći te naredio Agarkovu da plati samo 19 tisuća rubalja koliko je iznosio njegov dug banci.

Agarkov je, 1. kolovoza, na sudu u Voronješkoj oblasti uzvratio protutužbom i zatražio da mu banka isplati 24 milijuna rubalja jer je izmijenila uvjete u ugovoru šest puta te jer je jednostrano raskinula ugovor. 

S obzirom na to da je ugovor proglašen valjanim, promatrači kažu da tužitelj ima visoku vjerojatnost da pobjedi na sudu. Sljedeće ročište na sudu zakazano je za rujan, izvijestila je Pravda.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • marnik954 10.08.2013.

    Uh, za ne povjerovati.

  • gazimar 10.08.2013.

    Ulovio ih na spavanju. Bravo majstore.

  • Brčak 10.08.2013.

    Neka je i njima neko došao "glave"

Komentiraj...
Vidi sve komentare