To je to što me zanima!

Šeks: Protiv smo glasovanja Sabora nakon referenduma

Ministar rada i mirovinskog sustava prošlog je mjeseca najavio kako će se posvetiti uvođenju reda u invalidske mirovine. Sabor raspravlja o izmjenama Zakona
Vidi originalni članak

Oporbeni saborski zastupnici komentirali su sutrašnje glasovanje o referendumu. Vladimir Šeks (HDZ) rekao je kako je na Odboru za Ustav u srijedu izvršena diverzija na način da se pokušava stornirati ustavni poredak. Zaključuje kako su Peđa Grbin i vladajući progurali nešto mimo mišljenja čak i vanjskih članova.

- Referendumska odluka nije neopoziva zato ćemo se i sutra protiviti prijedlogu da nakon referenduma Sabor, odnosno vladajuća većina ponovno glasa o inicijativi - rekao je Šeks.

Laburist Dragutin Lesar zaključio je kako je sjednica odbora dokaz cijelog neuređenog poretka.

- I treba naprosto intervenirati u zakon o referendumu. Ja to ponavljam tri godine, a nitko me ne sluša. Očekujem reakciju Ustavnog suda po pitanju ocjene ustavnosti te odluke. Uopće ne sumnjam da će reagirati jer je to protuustavno - kaže Lesar.

Salapić je najavila će HDSSB sutra glasati da žele taj referendum i zbog inicijative U ime obitelji koju podržavaju.

- Ali svim silama ćemo se boriti da se onemogući da zastupnici glasuju i nakon referenduma - rekao je.

- Građani ne odlučuju o promjeni Ustava nego o pokretanju postupka, kaže Peđa Grbin. Poziva se na odredbu da se Ustav mijenja dvotrećinskom većinom.

Izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju na redu u Saboru

Saborski zastupnici sjednicu će nastaviti raspravom o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranjuCilj je izmjena Zakona da se stvori učinkovitiji nadzor ostvarivanja prava na mirovine kao i njihove isplate. 

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić prošlog je mjeseca najavio kako će se posvetiti uvođenju reda u invalidske mirovine.

- Hrvatska je jedna od zemalja koja ima najviše invalidskih mirovina u svom mirovinskom sustavu, preko 25 posto. Niti smo mi bolesna nacija, niti su uvjeti rada u Hrvatskoj toliko gori od zemalja EU - rekao je tada Mrsić. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • AntoOpačak 24.10.2013.

    Debili donse debilne zakone moraju se zaštiti kao ugrožena vrsta taj Peđa Grbin je prevazišo Šeksa sada je on najpametji u vremenu Komunističkih tumačenja zakona isto je i Šeks činijo igraju se mudraca

  • krabat 24.10.2013.

    Demokracija kao u dobra stara vremena."Kumrovecka"je to skola,pa ni sam drug Tito ih se ne bi postidio.Ma bravo pioniri samo naprijed ima toga jos malo za unistiti,pa cemo opet svi biti proleteri bez igdje icega.,a opet ce sve biti nase.Kao u dobra stara vremena.

  • Ddddd_1 24.10.2013.

    ovi ili su mutavi ili se prave,svrha referenduma je mogućnost da narod kao većina ne dopusti političarima da rade što hoće ,a ovi sad izvrću zakon ,pa koja svrha referenduma ,ako će oni opet kao većina izglasati po svome ,znači kad odluče u saboru prodat državu ,kao opet pod neku tvorevinu Jugoslavije ,ispada da narod unatoč referendumu da budu protiv nema pravo na svoje mišljenje ,političari bi prodali i svoju majku samo da ne izgube fotelje,

Komentiraj...
Vidi sve komentare