Obavijesti

News

Komentari 27

Šeks: Protiv smo glasovanja Sabora nakon referenduma

Šeks: Protiv smo  glasovanja Sabora nakon referenduma
1

Ministar rada i mirovinskog sustava prošlog je mjeseca najavio kako će se posvetiti uvođenju reda u invalidske mirovine. Sabor raspravlja o izmjenama Zakona

VIDEO

Oporbeni saborski zastupnici komentirali su sutrašnje glasovanje o referendumu. Vladimir Šeks (HDZ) rekao je kako je na Odboru za Ustav u srijedu izvršena diverzija na način da se pokušava stornirati ustavni poredak. Zaključuje kako su Peđa Grbin i vladajući progurali nešto mimo mišljenja čak i vanjskih članova.

- Referendumska odluka nije neopoziva zato ćemo se i sutra protiviti prijedlogu da nakon referenduma Sabor, odnosno vladajuća većina ponovno glasa o inicijativi - rekao je Šeks.

Laburist Dragutin Lesar zaključio je kako je sjednica odbora dokaz cijelog neuređenog poretka.

- I treba naprosto intervenirati u zakon o referendumu. Ja to ponavljam tri godine, a nitko me ne sluša. Očekujem reakciju Ustavnog suda po pitanju ocjene ustavnosti te odluke. Uopće ne sumnjam da će reagirati jer je to protuustavno - kaže Lesar.

Salapić je najavila će HDSSB sutra glasati da žele taj referendum i zbog inicijative U ime obitelji koju podržavaju.

- Ali svim silama ćemo se boriti da se onemogući da zastupnici glasuju i nakon referenduma - rekao je.

- Građani ne odlučuju o promjeni Ustava nego o pokretanju postupka, kaže Peđa Grbin. Poziva se na odredbu da se Ustav mijenja dvotrećinskom većinom.

Izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju na redu u Saboru

Saborski zastupnici sjednicu će nastaviti raspravom o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranjuCilj je izmjena Zakona da se stvori učinkovitiji nadzor ostvarivanja prava na mirovine kao i njihove isplate. 

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić prošlog je mjeseca najavio kako će se posvetiti uvođenju reda u invalidske mirovine.

- Hrvatska je jedna od zemalja koja ima najviše invalidskih mirovina u svom mirovinskom sustavu, preko 25 posto. Niti smo mi bolesna nacija, niti su uvjeti rada u Hrvatskoj toliko gori od zemalja EU - rekao je tada Mrsić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu