To je to što me zanima!

Iznad Mađarske izgorio meteor: 'Imao je rozo-crveni obruč i trajao je otprilike 10 sekundi'

Komet se kretao iz smjera jugoistoka prema sjeverozapadu i sagorio je na nebu točno iznad Budimpešte krećući se prema Bratislavi. Bio je uokviren rozo-crvenim obruče, a trajanje je bilo otprilike deset sekundi
Vidi originalni članak

Obzirom na brojne upite građana, želimo izvijestiti da je u utorak 26. srpnja 2022. oko 21:20 na nebu iznad Mađarske izgorio vrlo sjajan meteor bolid, rekao nam je Dorian Božičević, glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza.

Komet se kretao iz smjera jugoistoka prema sjeverozapadu i sagorio je na nebu točno iznad Budimpešte krećući se prema Bratislavi. Bio je uokviren rozo-crvenim obruče, a trajanje je bilo otprilike deset sekundi.

SPEKTAKULARNO Vatrena kugla osvijetlila nebo iznad Dalmacije: 'Meteor je bio sjajan poput mjeseca'

- Obzirom da je u to vrijeme bio sumrak kamere Hrvatske meteorske mreže, ali i Mađarske meteorske mreže nisu mogle zabilježiti taj meteor obzirom da je još bio dan - dodao je.

Božičević je objasnio kako je 34 opažača prijavilo neobičnu pojavu na zemlji. Dodao je kako su dobili nekoliko snimaka meteora kojeg su snimile tri nadzorne kamere.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 28.07.2022.

    Da nisu opet imali probijanje zvučnog zida pa otpala mašina 😂

  • drogec 27.07.2022.

    Ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj Jutarnje, zaljevao sam pesticidima polje iznad Bukovice Kad se iznenada, na lijevoj strani sam u vidokrugu primjetio Neki objekat nepoznat koji je bio blještav Ustvari mjenjo je boju Ustvari bio je žut, zelenkaste boje Povremeno

  • Hakan Šukur 27.07.2022.

    ajmeeee..... kakva lipota

Komentiraj...
Vidi sve komentare