To je to što me zanima!

Iznajmio zid kako bi kupio teretanu za zatvorenike

OSIJEK: Upravitelj zatvora Tomislav Cvitanušić odlučio se izboriti za bolje uvjete. Stotinjak metara dug zid zatvora pretvorio je u medij za oglase
Vidi originalni članak

O osječkom Okružnom zatvoru godinama se priča kao o prenapučenoj ustanovi. Nerijetko se događalo da u 38 “kvadrata” bude 25 zatvorenika. Upravitelj zatvora Tomislav Cvitanušić odlučio se izboriti za bolje uvjete. Pet metara visok i stotinjak metar dug zatvorski zid pretvorio je u medij za oglašavanje. U kratkom razdoblju četiri jumbo plakata prekrila su trećinu zatvorskog zida.
- Koliko znam, ni na jednom zatvorskom zidu u Hrvatskoj ne postavljaju se reklamni plakati - kaže Cvitanušić, koji smatra da je pozicija zatvora u strogom središtu grada sama nametnula ovo rješenje. Zatvor omeđuju s jedne strane Hrvatska pošta, s druge strane Hrvatski telekom, a s treće frekventna gradska tržnica.
- Vanjski zid zatvora godinama je bio mrtvi kapital. Sivilom i žicom je iritirao prolaznike, a prodavačima je služio da naslone artikle. Samo od prvih plakata kupili smo i opremili teretanu. Do kraja godine svim djelatnicima ćemo kupiti računala - priča Cvitanušić te dodaje kako namjeravaju kupiti i defibrilator za hitne slučajeve zatajenja srca.
- Dolaze vrući dani i nikad ne znamo hoće li nekom zatvoreniku ili zaposleniku pozliti - kaže upravitelj Tomislav Cvitanušić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dusansk 18.06.2009.

    svaka cast !!!

  • Hacker-ri 18.06.2009.

    osim besplatne klope 3 puta dnevno, ljecnicke njege, svoje sobe, knjizare, satelita sa 800 kanala na 3-8 mjesta, sirokopojasni internet na kojem je moguce cak i igrati ratne igrice, \"emocionalnih\" posjeta-seksualne posjete familije, izlazak van vikendom... ukljuceno u ponudu- TERETANA (ne ova sa slike). Puno veca i opremljenija nego neke u Hrvata ! zato ljudi, izadite i pregazite nekog. Za ubojstvo \"slucajno\" autom dobiva se 2 godine gore navedenog godisnjeg odmora od svih lopova i kriminalaca drzave... jer su u zatvoru 100 puta bolji ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare