To je to što me zanima!

Izrael: Hamas je planirao terorističke napade u Europi

Izrael je prikupio dokaze o tome i samostalno i u suradnji sa stranim obavještajnim službama, rečeno je iz ureda izraelskog premijera Benjamina Netanyahua
Vidi originalni članak

Palestinska militantna skupina Hamas planirala je terorističke napade na ciljeve u Europi, uključujući i na izraelsko veleposlanstvo u Stockholmu, prema riječima izraelske vlade.

"U kontinuiranim obavještajnim nastojanjima otkrivene su važne informacije koje dokazuju da je teroristička organizacija Hamas djelovala kako bi proširila svoje nasilne aktivnosti u inozemstvu da bi napadala nevine ljude diljem svijeta", priopćio je ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u subotu navečer.

Izrael je prikupio dokaze o tome i samostalno i u suradnji sa stranim obavještajnim službama, rečeno je.

'ISKRIVLJENA PRIČA' Izrael pred sudom UN-a odbacio optužbe za genocid u Gazi: 'Žele nam oduzeti pravo na obranu'

Osim navodnog plana napada na izraelsko veleposlanstvo u Stockholmu, Hamas je također pokušavao nabaviti bespilotne letjelice i regrutirati članove organiziranih kriminalnih skupina u Europi, navodi se u priopćenju.

Osim aktera u inozemstvu, u planiranje su navodno bili uključeni viši dužnosnici Hamasa u Libanonu, koji tamo uživaju zaštitu Hezbolaha.

Neki od tih pojedinaca, uključujući i zamjenika šefa Hamasova političkog ureda, Saleha al-Arurija, otad su ubijeni u ciljanim izraelskim napadima u Libanonu.

ŠOKANTNA SCENA Voditeljica s pištoljem u studiju: 'Dobro jutro s dragim Izraelom'

Ove informacije nisu prvotno mogle biti neovisno potvrđene.

Sredinom prosinca, njemačke vlasti uhitile su trojicu osumnjičenih pripadnika Hamasa za koje se tvrdi da su bili uključeni u nabavu oružja za moguće napade na židovske institucije u Europi. Do sličnih uhićenja došlo je u Danskoj i Nizozemskoj.

Njemačka je u studenome izdala zabranu djelovanja Hamasa, koji također djeluje kao politička organizacija.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • kakobudebitce 14.01.2024.

    Naravno da oni to planiraju samo polako treba vidjeti tko su Hamasovci dali su to Palestinci ili se ta Organizacija sastojibod militanata drugih Teroristickih Drzava. Potome treba sve navike sudionika Hamasa iz Europe Deportirati. AFD nimalo megrijesi u svom naumu za sigurniju Europu

  • mgrdasi1 14.01.2024.

    Anglosaksonski Zapad točnije SAD i GB, uz Izrael provode kampanju dezinformacija. Bibi Netanyahu je uzrok rata a ne treba isključiti istinu da su se Mosadovi ubojice raširili Europom. U Turskoj je uhvaćena cijela mreža Mosada. Recimo to tako.... Mosad izvrši odstrijel vodećih političara i gradonačelnika... sve okrivi Hamas skriven među migrantima...

  • Mjerilo21230 14.01.2024.

    Koji jadnik,nakon sto je lagao o silovanim zenama,40 beba sa odrezanim glavama,da su ljude zive spaljivali,a ustvari su to IDF -vi vojnici tenkovskim udarima napravili,tko vise ovom monstrumu vjeruju,jedino imamo dokaz da Izrael ubija nevinu djecu i zene Gaze koja su izlozena 0-24 cionistickim udarima bombama koje njihov vazal SAD isporucuje svaki tjedan.zamisli tkz glupim bombama i fosfornim bombama gadaju civilno stanovnostvo,to samo monstrum moze,k tome Gaza je najnaseljenije mjesto po km2 na svijetu,inace kad se fosforne bombe bace one se rasprše na tisucu komadica i djeca su snimljena sa izgorjelim djelovima tjela,sotona u covijecem obliku

Komentiraj...
Vidi sve komentare