To je to što me zanima!

Izrael traži pomoć u gašenju požara: Šaljemo dva kanadera

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu kontaktirao je danas premijera Andreja Plenkovića i zamolio za pomoć u gašenju požara. Šaljemo im dva kanadera
Vidi originalni članak

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu kontaktirao je danas premijera Andreja Plenkovića i zamolio za pomoć u gašenju požara na području sjevernog i središnjeg Izraela. Hrvatska je poslala dva kanadera.

Priopćenje Vlade donosimo u cijelosti.

"Benjamin Netanjahu, predsjednik Vlade Izraela, kontaktirao je danas izravno predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i zamolio pomoć u zračnoj potpori u gašenju požara koji su zahvatili područja  sjevernog i središnjeg Izraela.

Vlada Republike Hrvatske, na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, a uz prethodnu suglasnost Predsjednice Republike Hrvatske, na telefonskoj sjednici donijela je Odluku o uporabi Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći Državi Izrael.
                
Odobrava se prelazak granice Republike Hrvatske Oružanim snagama Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći Državi Izrael u gašenju požara.

Za izvršenje zadaća odobrava se korištenje dva zrakoplova Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane". 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • Estranged 26.11.2016.

    Bas se pitam hoce li Izraelci nama slat za pomoc? Ili ce prije da zarade na nasoj muci i patnji

  • conte 24.11.2016.

    bravo, tako i treba..!

  • ilmare 24.11.2016.

    Koja škrtost ?? nemaju za kanadere. Mi smo stvarno Švicarska,kad možemo druge pomagati... :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare