To je to što me zanima!

Izraelci su objavili snimku vođe Hamasa: Bježi kroz tunel, na snimci su i njegova žena i djeca

Na snimci se vide i kupaonica, kuhinja i spavaće sobe, a jedan izraelski vojnik govori da su našli "milijune šekela i dolara u sefu". Dodaje da su pripadnici Hamasa pobjegli kada su čuli da im se Izraelci približavaju
Vidi originalni članak

Izraelska vojka je objavila kako imaju snimku koja prikazuje navodnog vođu Hamasa Yahyju Sinwara u tunelu ispod grada Khan Younisa na jugu Gaze. Na snimci vide i njegova supruga, djeca i brat Ibrahim. Izrael je javno optužio Sinwara da je glavni organizator Hamasovog terorističkog napada na Izrael 7. listopada. 

Ranije su ga proglasili "mrtvacem koji hoda" te su rekli da "lov na njega neće prestati dok on ne bude uhvaćen živ ili mrtav". Više puta su mu dali nadimak "Mesar iz Khan Younisa" zbog njegove navodne uloge u planiranju napada 7. listopada. Ranije su mu izraelske snage opkolile kuću, ali ga nisu našle. 

Snimku su objavili na konferenciji za novinare, a glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari rekao je kako je snimka snimljena Hamasovom nadzornom kamerom 10. listopada i da ju je IDF dobio zadnjih dana.

Već su ranije rekli da se šef Hamasa vjerojatno skriva pod zemljom. Savjetnik izraelskog premijera Benjamina Netanyahua je nakon toga naglasio da je "samo pitanje vremena kada će ga uhvatiti". Međutim, Sinwar je još uvijek u bijegu, unatoč intenzivnom izraelskom napadu na Khan Younis, njegov rodni grad.

ZLOČIN NA ZAPADNOJ OBALI Izraelski komandosi prerušili su se u civile, upali u bolnicu i ubili troje. Tvrde da su to Hamasovci

Izraelci su objavili i drugu snimku i tvrde da se na njoj vide njihove snage u dijelu Hamasovih tunela gdje se vjerojatno skrivao Sinwar. Na snimci, vojnik čije je lice zamagljeno kaže da su oni u Sinwarovom "glavnom skrovištu" i tvrdi da je vođa Hamasa tamo bio "nedavno".

Idi na 24sata

Komentari 27

  • gojko ercegovac 14.02.2024.

    Zidovi toliko lazu da sami sebi vjeruju. Nitko na svijetu im ne vjeruje.gebelsova propaganda i on je bio zidov

  • zutizgzg 14.02.2024.

    Ej IDF,stavite mu soli na rep! Mozete samo da sanjate,Hamas vec ima 5 gorih od njega za zamjenike. Drzi se Yahya boris se za svoje ljude i zemlju,do zadnjeg daha davi Izraelce,kod mene doma mozes kada god zelis,dobrodosao si!

  • trump facker 14.02.2024.

    mazel tov moji izraelci

Komentiraj...
Vidi sve komentare