To je to što me zanima!

Izraelska vojska: Ubili smo 90 naoružanih ljudi u bolnici Al Šifi

Šifa, najveća bolnica u Pojasu Gaze prije rata, jedna je od rijetkih zdravstvenih ustanova koje djelomično rade na sjeveru teritorija. U njoj se nalaze i raseljeni civili
Vidi originalni članak

Izraelska vojska priopćila je u srijedu da je ubila oko 90 naoružanih napadača, a uhitila 160 u napadu na bolnicu Al Šifu u Gazi.

Šifa, najveća bolnica u Pojasu Gaze prije rata, jedna je od rijetkih zdravstvenih ustanova koje djelomično rade na sjeveru teritorija. U njoj se nalaze i raseljeni civili. 

"Snage su proteklog dana eliminirale teroriste i locirale oružje u bolničkom području i pritom izbjegle nanošenje štete civilima, pacijentima, medicinskim timovima i medicinskoj opremi", priopćila je vojska. 

KATASTROFALNA SITUACIJA U GAZI Washington: 'Šef agencije UN-a za palestinske izbjeglice trebao bi moći ući u Pojas Gaze...'

Izraelski napad na bolnicu počeo je u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak. Vojska je priopćila da je poslala specijalne snage uz podršku pješaštva i tenkova, na temelju obavještajnih podataka da bolnicu ponovno koriste naoružani napadači.

Izrael je bio žestoko kritiziran prošlog studenog kad su vojnici prvi put upali u bolnicu Al Shifu. Vojnici su ondje otkrili tunele za koje su rekli da ih je Hamas koristio kao zapovjedne i kontrolne centre.

Hamas i medicinsko osoblje poriču da je bolnica korištena u vojne svrhe ili kao utočište borcima.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • uistinu je tako 21.03.2024.

    Jucer sam na utube gledao reportazu britanskog kirurga koji je radio u vise bolnice u Gazi zadnjih par godina i koji kaze, nikada nisam vidio u tim bolnicama nesto sumnjivo, sve sto Izrael kaze je laž.

  • Sila Boga ne moli 20.03.2024.

    Jači tlači, a sila Boga ne moli. Lako je genocidašima ubijati nenaoružane i ranjene civile. To smo već vidjeli i na našim prostorima.

  • lolita 29 20.03.2024.

    a neki dokaz?? stalno ubijaju teroriste a ustvari im je to izgovor za genocid. nisam vidjela da su zabranili zidovima nastup na olimpijadi, sute licemjeri sa zapada

Komentiraj...
Vidi sve komentare