To je to što me zanima!

Izvadite uzorak krvi i za 960 kn saznajte koliko ćete živjeti

Riječ je jednostavnoj pretrazi kojom se izvadi krv te se iz uzorka izoliraju DNK i telomere, strukture koje su zaštitni mehanizmi na granicama kromosoma
Vidi originalni članak

Na zagrebačkom Institutu Ruđer Bošković obavljaju pretragu kojom svatko može saznati kako će stariti i koliko će dugo živjeti, piše Večernji list. 

Riječ je pretrazi kojom se izvadi krv te se iz uzorka izoliraju DNK i telomere, strukture koje su zaštitni mehanizmi na granicama kromosoma. Dr. sc. Ivica Rubelj, znanstveni suradnik u Zavodu za molekularnu biologiju na Institutu objašnjava kako se u tkivima akumuliraju stanice, i što ih je više negativnije utječu na metabolizam i organe. U osnovi tih procesa  su telomeri čije se skraćivanje i dužina proučavaju, a na njih mogu utjecati i loše životne navike. Cijena mjerenja je 960 kuna. 

>>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 42

  • tamara24 26.02.2012.

    kada bi vlada izglasala zakon o lažiranim reklamama mislim da bi hrvatska za godinu dana podmirila vanjski dug

  • user_140683 26.02.2012.

    Sad će se uskoro na TV prodaji moći kupiti magićni napitak koji garantirano produžava telomer za 20 godina uz povrat novca tugujučoj rodbini ako ne djeluje.

  • picuskin 26.02.2012.

    Platiš 960 kuna ,kažu ti da češ doživjeti stotu,lijepo zahvališ,izađeš van iz R.Boškovića i srušiš se na autobusnoj stanici.Dobro uložen novac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare