To je to što me zanima!

Izvanraspravno vijeće vratilo predmet Saucha sucu istrage

Izvanraspravno vijeće preuzelo je predmet Tomislava Sauche i Sandre Zeljko nakon što je sudac istrage ukinuo rješenje o proširenju istrage zbog čega se Uskok žalio
Vidi originalni članak

Izvanraspravno vijeće preuzelo je predmet Tomislava Sauche i Sandre Zeljko nakon što je sudac istrage ukinuo rješenje o proširenju istrage i vratilo ga sucu istrage, doznaje N1. Primijetili su da on o svojoj odluci nije obavijestio okrivljenike na što imaju pravo. 

Tek kad budu obaviješteni razmatrat će se žalbe, dakle riječ je o proceduralnoj stvari, piše N1

Izvanraspravno vijeće preuzelo je predmet Tomislava Sauche i Sandre Zeljko nakon što je sudac istrage ukinuo rješenje o proširenju istrage zbog čega se Uskok žalio.

Sporno rješenje o proširenju istrage u srijedu je ukinuo sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer, a prema riječima glasnogovornika suda Krešimira Devčića odluka je ukinuta zbog procesnih razloga s obzirom da Zakon o kaznenom postupku ne poznaje termin "proširenje istrage", već se može donijeti novo rješenje o pokretanju istrage koje se onda može spojiti s ranijim rješenjem.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • slavić 21.05.2017.

    dobro te sredio Plenki!

  • PRAVILO BROJ 8 21.05.2017.

    kume jos moras dici ruku bar tri puta

  • tuzibaba_1 20.05.2017.

    pravilna procedura od strane Hdzea u svrhu zaštite Sauhe. odbacivanje optužbe nema smisla jer se može podići druga optužnica sa boljom formulacijom, cilj je dodesti "gospodina "Sauhu na suđenje te ga osloboditi a sve prebaciti na tajnicu jer ona na sjedi u saboru i ne može dizati ručicu. Kad se " gospodin" Sauha oslobodi, t.j. dokaže svoju nevinost nitko mu više ne može suditi za isto kazneno djelo a on će moći da glasa po svojoj "savjesti" u saboru. jednostavan plan jer ne možete suditi čovjeka dva puta za istu stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare