To je to što me zanima!

Izvanredna sjednica Sabora bit će sazvana za petak u 17 sati

Prije sjednice odbora u 8,30 sati sastat će se Klub zastupnika HDZ-a, a očekuje se da će tada premijer Andrej Plenković predstaviti kandidate za nove ministre
Vidi originalni članak

Vlada je u srijedu održala telefonsku sjednicu na kojoj su tražili izvanredno zasjedanje Sabora. 

Izvanredna plenarna sjednica Hrvatskog sabora trebala prema neslužbenim najavama, biti sazvana za petak, 19. srpnja, u 17 sati.

Prije sjednice Sabora od jutra će zasjedati sedam matičnih odbora za sedam budućih ministara u rekonstruiranoj Vladi, na kojoj će članovi Odbora saslušavati kandidate za ministre. Pravila predviđaju da se o novim ministrima ne raspravlja na plenarnoj sjednici nego se o njima samo glasa.

VIDEO: SMJENA MINISTARA Plenkovićeva rekonstrukcija: Idu Murganić, Tolušić i Žalac

Prije sjednice odbora u 8,30 sati sastat će se Klub zastupnika HDZ-a, a očekuje se da će tada premijer Andrej Plenković predstaviti kandidate za nove ministre.

Premijer će, očekuje se, i na svakom od sedam odbora predstaviti kandidata za svog novog člana kabineta.

Tako bi na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav trebao predstaviti dva nova potpredsjednika Vlade Davora Božinovića i Zdravka Marića, ali i budućeg ministra uprave Ivana Malenicu.

PLENKOVIĆ PREDSTAVIO NOVU VLADU 'Hvala svim bivšim ministrima, a sad je pred nama puno rada'

Rasprava o Malenici mogla bi se provesti na zajedničkoj sjednici Odbora za Ustav i Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, što će biti u nadležnosti njegova rada.

Buduća ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković bit će ispitivana na Odboru za obitelj, mlade i sport, a nova ministrica poljoprivrede Marija Vučković pred članovima Odbora za poljoprivredu.

Josip Aladrović, koji bi trebao voditi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, bit će ispitivan na Odboru za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, dok će budući ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman biti predmet zanimanja članova Odbora za vanjsku politiku.

NOVI MINISTRI I MINISTRICE Bedeković je pedagogica, Grlić veleposlanik, a Vučković pjeva

Novi ministar državne imovine Mario Banožić će pred Odbor za gospodarstvo, dok će budući ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić pred Odbor za regionalni razvoj i fondove EU-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Linz 18.07.2019.

    Žao mi je što ste političari naše a ne neke druge zemlje, u vas sve zajedno nemam ni malo povjerenja, tko je vas upoznao.................................. ni pakao mu neće teško pasti !!!

  • mrcina265 18.07.2019.

    Novi ministri će biti izabrani od strane žetončića u saboru, nastavak pljačke slijedi po rasporedu. Uskoro opširnije.

  • Zmar116 18.07.2019.

    Nema hrvatskog predsjedanja u EU, ako bude korupcije u vladi..To je bio glavni razlog ovoj čistki...Sve druge priče su prodaja magle..Da ne dolazimo poslije Finske na red za predsjedanje u EU, u Hrvatskoj se vjerovatno nebi dogodilo ništa,a Plenki 99,99% nebi išao u ovu rekonstrukciju vlade..Vjerovatno je to bio jedan od glavnih uvjeta da uopće i dobijemo predsjedanje..Nisu ovi iz Europe baš takvi slijepci da ne vide o ćemu se tu kod nas radi...Za 6 mjeseci kad dođu u Zagreb, ne žele sjediti u istom prostoru sa vladom u kojoj je trećina ministara korumpirana i naćeta nekim drugim aferama......I dok Titanik lagano tone i svi skaču u more,Vrdoljakovi ljudi se čvrsto drže za ogradu palube...Ako HNS podrži vladu u Saboru,a Posavec poslije toga ne ode,onda imamo posla sa još jednim jeftinim prodavačem magle i ništa više od toga..Ako Posavec misli zadržati bilo kakvu vjerodostojnost pred svojim Međimurcima ali i pred cijelom Hrvatskom ,poslije izvanrednog zasjedanja Sabora ,ako HNS digne ruke za nove ministre,morat će otići iz HNS-a...

Komentiraj...
Vidi sve komentare