Obavijesti

News

Komentari 93

Bedeković je pedagogica, Grlić veleposlanik, a Vučković pjeva

Bedeković je pedagogica, Grlić veleposlanik, a Vučković pjeva
1

Nova ministrica poljoprivrede će biti Marija Vučković, predsjednica HDZ-a Ploče i članica klape Arija. U Ministarstvo demografije ide Vesna Bedeković koja nema puno veze s demografijom, a Radman u MVEP

VIDEO

Premijer Andrej Plenković je odlučio tko odlazi iz Vlade s mjesta ministara te tko će ih zamijeniti. Potvrdio je imena novih ministara i ministrica nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a te sastanka s koalicijskim partnerima.

Umjesto Gabrijele Žalac u Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova ići će Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava. Podsjetimo, Pavić je u Vladu došao kao nepoznato ime. Diplomirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje meteorologija i oceanografija, a ima i magisterij prirodnih znanosti iz polja fizike.

Plenkovićeva rekonstrukcija: Idu Murganić, Tolušić i Žalac
Plenkovićeva rekonstrukcija: Idu Murganić, Tolušić i Žalac

Također je završio i poslijediplomski specijalistički studij vodstva na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je upisao i doktorski studij zaštite okolišta na PMF-u. Prije imenovanja za ministra radio je u Institutu za stručno usavršavanje mladih, a stažirao je i u Europskom parlamentu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upražnjeno mjesto u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava popunit će Josip Aladrović. Aktualni je šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Radi se o mladom stručnjaku porijeklom iz Pleternice. Njegov otac, Marijan Aladrović, nekadašnji je požeško-slavonski župan. Osnovnu školu je završio u Pleternicu, a išao je u gimnaziju u Požegi. Prema imovinskoj kartici, u HZMO-u je mjesečno zarađivao 14.300 kuna, a vlasnik je i OPG-a Josip Aladrović te ima i udio u fondu Erste asset management.

Za ministricu poljoprivrede Plenković je odabrao Mariju Vučković. U Pločama je završila osnovnu i srednju školu, a nakon toga upisuje Ekonomski fakultet na Sveučilištu u Zagrebu gdje je i diplomirala iz područja međunarodne ekonomije. Radno iskustvo stjecaja je u Luci Ploče, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao zamjenica župana, a obavljala je i dužnost pomoćnice ministrice EU fondova i regionalnog razvoja.

Gotovo da i nije imala doticaja s poljoprivredom, ali je imenovana i za državnu  tajnicu u Ministarstvu poljoprivrede i prošle godine izabrana je za predsjednicu HDZ-a Ploče. Povremeno pjeva u ženskoj klapi Arija iz Opuzena.

'Hvala svim bivšim ministrima, a sad je pred nama puno rada'
'Hvala svim bivšim ministrima, a sad je pred nama puno rada'

Baš kao što Vučković nema previše veze s poljoprivredom, tako i Vesna Bedeković, buduća ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, ima još manje veze s demografijom. Naime, cijelu svoju karijeru radila je u obrazovanju. Bjelovarčanka je završila srednju školu u Virovitici, diplomirala na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, magistrirala i doktorirala na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zagreb: Sabor raspravljao o plaćama sudaca i pravosudnih dužnosnika

Radila je u školama u Kloštru Podravskom, Pitomači, a 2009. je škole zamijenila radom u upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu te odjelu za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije. Bila je i dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Napustila mjesto dekanice nakon što je ušla u Sabor 2016. kao zamjena za Tomislava Tolušića. Bila je i predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te sudjelovala i u radu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Tolušić i Žalac neraspoloženi: 'Mogu li proći, sve sam rekao'
Tolušić i Žalac neraspoloženi: 'Mogu li proći, sve sam rekao'

Umjesto Marije Pejčinović Burić, koja će biti glavna tajnica Vijeća Europe, novi ministar vanjskih i europskih poslova bit će Gordan Grlić-Radman. Radi se o veleposlaniku Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj, a bio je i veleposlanik u Mađarskoj. Diplomatsku karijeru počeo je još 1990-ih te je bio i diplomat u Bugarskoj.

Prije diplomatske karijere, gradio je poslovnu karijeru u Švicarskoj. Rođak je bivšeg hrvatskog ministra vanjskih poslova Mate Granića. Diplomirao je i doktorirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Gorana Marića, koji je nedavno dao ostavku na mjesto ministra državne imovine, zamijenit će Mario Banožić.

Član je vinkovačkog HDZ-a, a od 2017. radi kao predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije toga je bio pročelnik za kulturu i turizam Grada Vinkovaca. Član je također Središnjeg odbora stranke i član Središnjeg odbora Akademske zajednice HDZ-a "Ante Starčević". Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing i managament.  Radio je i kao asistent na Veleučilištu Lavoslav Ružička.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...