To je to što me zanima!

Izvanredna sjednica Vlade u utorak: O rebalansu proračuna

Vlada je na Twitteru objavila da će 300 milijuna kuna otići u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u Ministarstvo rada 130 milijuna kuna. Deficit ostaje isti
Vidi originalni članak

Vlada će se sastati na izvanrednoj sjednici, koju je sazvao premijer Zoran Milanović, u utorak u 17 sati kako bi raspravila rebalans proračuna. 

Vlada je još sinoć na Twitteru objavila da će 300 milijuna kuna otići u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u Ministarstvo rada 130 milijuna kuna. Za socijalna davanja biti će izdvojeno 150 milijuna kuna. Neke od promjena su dodatni izdaci za plaće, dječje doplatke naknade za prijevoz, porodiljne naknade te neke socijalne naknade. Roditelji bi trebali dobiti veću naknadu nakon što dijete navrši šest mjeseci, a ostatak novca ići će za zbrinjavanje ugroženih kategorija građana. 

Vlada priprema i privremeni tromjesečni proračun za 2016. kako bi idućoj vladi olakšala pripremanje plana državne potrošnje u prvoj godini mandata. 

Rebalansom je predviđeno oko 1,2 milijarde na prihodnoj i na rashodnoj strani, a deficit ostaje isti, javlja HRT.


Idi na 24sata

Komentari 20

  • ptica_pjevica 15.09.2015.

    ljudi ne znam za vas ali meni je stvarno već dosta ove vlasti i milanovića i svih njih

  • ptica_pjevica 15.09.2015.

    ovi abnormalno troše naš novac

  • ptica_pjevica 15.09.2015.

    dijelit će oni sada pare kolko god mogu misleći da će dobiti glasove zbog toga. neće njima ništa pomoći da ostanu na vlasti

Komentiraj...
Vidi sve komentare