To je to što me zanima!

'Izvlačili smo ih iz jezera, trudili se nadljudski da spasimo dečke. Nažalost, bilo je prekasno...'

Vatrogasci koji su sudjelovali u spašavanju dvojice maturanata u Bedekovčini objavili su potresan status na svojoj facebook stranici
Vidi originalni članak

Kada smo na zvuk sirene krenuli na naše bajere radi utapanja dva mladića pitali smo se: Zašto mi ? Imamo svu opremu za spašavanje na kopnu i u prometnim nezgodama, nabavili smo je sami i donacijama države da možemo spašavati unesrećene. Ovo nismo pretpostavljali, da ćemo spašavati i utopljenike, no došli smo, stoji u statusu kojeg je predsjednik DVD Bedekovčina Željko Odak objavio na facebook stranici vatrogasnog društva, javlja Zagorje International.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vatrogasci su sudjelovali u spašavanju dvojice maturanata koji su u petak u Bedekovčini ušli u jezero nakon proslave završetka školske godine i nestali.
- I ovaj put naši mladi dečki, vatrogasci Tomislav Novosel, zapovjednik, Ivan Odak, zamjenik zapovjednika i Denis Novosel, tajnik društva, pokazali su veliku odvažnost i humanost te spremnost pomoći u svakoj situaciji – odlike koje krase mlade ljude i svakog našeg vatrogasca. Nisu se ni trena dvoumili, čim smo došli pogledali smo se i u donjem rublju skočili su u vodu, ne pitajući što ih tamo čeka, ne znajući ni točnu lokaciju nadljudskim su naporima i ronjenjem na dah u mutnoj i dubokoj vodi tražili unesrećene.
Nisu odustajali… Nalaze jednog izvlače ga sretni smo svi, reanimiraju ga medicinski timovi, traže drugog umorni ne odustaju nalaze ga, pomažemo i u reanimaciji, Martin Komorski i drugi, jer su se medicinski tehničari umorili .Svi skupa pružamo nadljudske napore da spasimo dva mlada života.

JEDAN JE MALOLJETAN Tuga u Bedekovčini: U jezeru su se utopila dvojica maturanata
Na kraju, tužni smo potišteni, nakon, za nas i naše društvo, jedne od najtežih intervencija do sada. Na žalost kasno je bilo za unesrećene. Saznajemo preminuli su. Dečki, ponosni smo na Vas sve i na naš DVD Bedekovčina zahvaljujem Vam svima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za utopljenim mladićima .
Upućujem izraze sućuti obitelji stradalih mladića, uz Vas smo , bili smo i uz Vašu djecu, žao nam je, dali smo sve od sebe, no, nismo uspjeli - zaključio je u potresnoj objavi predsjednik DVD-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Drug_Bartol 16.07.2020.

    Moja sućut obiteljima poginulih zao mi je sto su umrli bio bi sretniji da su zivi

  • theshitdisturber 16.07.2020.

    ima nekih novosti zakaj su se točno utopili?

  • 16.07.2020.

    Opet korona?!?!? Ljudi molim vas nosite maske, zar ne vidite što se događa. Stožer radi lavovski posao, ali morate i vi biti poslušni, zato maske treba uvesti kao obavezne i kada se spava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare