Obavijesti

News

Komentari 30

'Izvlačili smo ih iz jezera, trudili se nadljudski da spasimo dečke. Nažalost, bilo je prekasno...'

'Izvlačili smo ih iz jezera, trudili se nadljudski da spasimo dečke. Nažalost, bilo je prekasno...'
1

Vatrogasci koji su sudjelovali u spašavanju dvojice maturanata u Bedekovčini objavili su potresan status na svojoj facebook stranici

VIDEO

Kada smo na zvuk sirene krenuli na naše bajere radi utapanja dva mladića pitali smo se: Zašto mi ? Imamo svu opremu za spašavanje na kopnu i u prometnim nezgodama, nabavili smo je sami i donacijama države da možemo spašavati unesrećene. Ovo nismo pretpostavljali, da ćemo spašavati i utopljenike, no došli smo, stoji u statusu kojeg je predsjednik DVD Bedekovčina Željko Odak objavio na facebook stranici vatrogasnog društva, javlja Zagorje International.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Video vijesti 01:08

Vatrogasci su sudjelovali u spašavanju dvojice maturanata koji su u petak u Bedekovčini ušli u jezero nakon proslave završetka školske godine i nestali.
- I ovaj put naši mladi dečki, vatrogasci Tomislav Novosel, zapovjednik, Ivan Odak, zamjenik zapovjednika i Denis Novosel, tajnik društva, pokazali su veliku odvažnost i humanost te spremnost pomoći u svakoj situaciji – odlike koje krase mlade ljude i svakog našeg vatrogasca. Nisu se ni trena dvoumili, čim smo došli pogledali smo se i u donjem rublju skočili su u vodu, ne pitajući što ih tamo čeka, ne znajući ni točnu lokaciju nadljudskim su naporima i ronjenjem na dah u mutnoj i dubokoj vodi tražili unesrećene.
Nisu odustajali… Nalaze jednog izvlače ga sretni smo svi, reanimiraju ga medicinski timovi, traže drugog umorni ne odustaju nalaze ga, pomažemo i u reanimaciji, Martin Komorski i drugi, jer su se medicinski tehničari umorili .Svi skupa pružamo nadljudske napore da spasimo dva mlada života.

Tuga u Bedekovčini: U jezeru su se utopila dvojica maturanata
Tuga u Bedekovčini: U jezeru su se  utopila dvojica maturanata


Na kraju, tužni smo potišteni, nakon, za nas i naše društvo, jedne od najtežih intervencija do sada. Na žalost kasno je bilo za unesrećene. Saznajemo preminuli su. Dečki, ponosni smo na Vas sve i na naš DVD Bedekovčina zahvaljujem Vam svima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za utopljenim mladićima .
Upućujem izraze sućuti obitelji stradalih mladića, uz Vas smo , bili smo i uz Vašu djecu, žao nam je, dali smo sve od sebe, no, nismo uspjeli - zaključio je u potresnoj objavi predsjednik DVD-a.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca