To je to što me zanima!

Izvršili 500. smrtnu kaznu: Ovo nije gubitak, znate kuda idem!

Ovo nije gubitak. Ovo je pobjeda. Idem kući da budem s Isusom. Sve vas volim - bile su posljednje riječi Kimberly McCarthy prije nego što je dobila smrtonosnu injekciju
Vidi originalni članak

Američka država Teksas pogubila je 500. zatvorenika od 1982. godine kada je ponovno uvedena smrtna kazna. Kimberly McCarthy (52) osuđena je za ubojstvo susjede 1997. godine, piše BBCMcCarthy je bila fizioterapeut u staračkom domu. Navukla se na drogu. Upala je u kuću umirovljene profesorice psihologije Dorothy Booth (71) u Lancasteru i napala je mesarskim nožem. Čak joj je odsjekla prst kako bi ukrala vjenčani prsten.

U srijedu navečer ubrizgali su joj smrtonosnu injekciju. 

- Ovo nije gubitak. Ovo je pobjeda. Znate kuda idem. Idem kući da budem s Isusom. Vjerujte! Sve vas volim - bile su njezine posljednje riječi.

U gotovo tri godine, Kimberly je prva žena koja je pogubljena. Teksas je jedna od 32 američke države koja ima smrtnu kaznu, ali izvršava gotovo sve. Iako diljem zemlje ima brojnih protivnika, Teksašani je podržavaju. Istraživanje sveučilišta u Teksasu čak 73 posto glasača podupire smrtnu kaznu. 

Iz zatvora su poručili kako ovo jubilarno izvršenje nije bilo ništa drugačije nego druga.

- Jednostavno izvršavamo sudsku odluku - rekao je glasnogovornik Jason Clark.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Jerej 27.06.2013.

    Neka joj je laka zemlja.

  • Nasilnik 27.06.2013.

    Smrtna kazna je okrutna, ali da bi se održao red vrlo je korisna. Recimo ubojica, silovatelj, pedofil završe u zatvoru, budući da su zakoni u Hrvatskoj jako jako smiješni budu kratko, izađu i učine opet isto. Za takve ljude je najbolje rješenje metak u potiljak. Više ga nemoraš niti hraniti u zatvoru i uzimati kruh iz usta građana. Kod nas hodaju četnici, udbaši, kriminalci, mafijaši. Pa da valjaju išta ovi u vladi unajmili bi ubojice neka ih rješe po kratkom postupku.

  • AFRICA 27.06.2013.

    Smrt svakome tko je namjerno prouzročio tuđu smrt i to nedjelo je čvrsto dokazano na sudu. Nebitno bilo muško ili žensko. Primjer je to koji bi kod nas vjerujem smanjio broj ubojstava zbog razno raznih pijanstava , krađe ili svađe koje nisu vrijedne spomena

Komentiraj...
Vidi sve komentare