To je to što me zanima!

Ivo Josipović: O odgodi ulaska Hrvatske u EU nema govora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jelko Kacin je rekao kako je moguće da će se ulazak Hrvatske u EU odgoditi, a Ivo Josipović komentirao je nakon toga kako nema dileme oko tog datuma
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović rekao je kako datum ulaska u EU uopće nije upitan te da ne postoje nikakve dileme oko toga hoće li Hrvatska ispuniti tražene uvjete. Josipović se inače u utorak sastao s predsjednikom Europskog parlamenta, Martinom Schulzom.

- O odgodi ulaska uopće nema govora. Ovdje kao i u Zagrebu vlada uvjerenje da je 1. srpnja datum kada će Hrvatska postati članica. Mi smo svjesni onoga što još moramo obaviti, ali ovdje u ovoj zgradi, u ovom parlamentu ne postoje dileme oko toga hoće li Hrvatska ispuniti uvjete - rekao je hrvatski predsjednik, javlja HRT. Dodao je kako Hrvatska još ima posla.

Kacin: Moguće je da će se ulazak Hrvatske u EU odgoditi

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju, slovenski političar Jelko Kacin, rekao je ranije kako je moguće da se ulazak Hrvatske u Europsku uniju odgodi do kraja sljedeće godine, a možda i duže. Rekao je kako će 1. siječnja 2013. godine svakako stupiti na snagu drugačiji trgovinski režim. 

- Zbog približavanja ili mogućeg ulaska Hrvatske u EU, 1. siječnja 2013. godine stupa na snagu drukčiji trgovinski režim. To će donijeti velike promjene u prodaji poljoprivrednih proizvoda, odnosno proizvoda za domaće tržište u BiH. Mislim da je to upozoravajuća poruka na koju bi trebalo odmah reagirati - rekao je Kacin.

Predsjednik Donjeg doma njemačkog parlamenta Norbert Lammert u nedjelju je rekao kako se zalaže za stanku u proširenju Eu, što uključuje i Hrvatsku, za koju je ocijenio da nije spremna za članstvo u Europskoj uniji. Martin Schulz, čelnik Europskog parlamenta, rekao je na to kako se ne smije dirati u datum ulaska Hrvatske u EU. 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Prva Proleterska_1 17.10.2012.

    A ima nešto ipak dobro u EU. Prisiliti će vlast, da smanji sa najdrastićnijim mjerama za tri puta smrtne žrtve u prometu , i tako stvoriti uslove za prelazak iz negativnoga u pozitivni natalitet.

  • fantazist 17.10.2012.

    Važno je da se odvoji bitno od nebitnog. A bitno je šta misle Jelko Kacin Ivo Josipović a nebitno je što tonemo iz dana u dan. I foš treba povećati PDV na 26% pa da se skupi lova i napravimo 1. srpnja 2013. najveći vatromet koji je svijet ikada vidio. I da se šefica diplomacije počasti nekim finim pjenušcem.

  • ada47 17.10.2012.

    prije izbora za predsjednika, Josipovića sam smatrala daleko pametnijeg od svih ostalih, nažalost, stvarnost je suprotna... Očito je, da nitko u vladi nije pročitao ugovor, jer da su to učinili, ne bi nas tjerali u EU....

Komentiraj...
Vidi sve komentare