Obavijesti

News

Komentari 53

Ivo Josipović: O odgodi ulaska Hrvatske u EU nema govora

Ivo Josipović: O odgodi ulaska Hrvatske u EU nema govora
2

Jelko Kacin je rekao kako je moguće da će se ulazak Hrvatske u EU odgoditi, a Ivo Josipović komentirao je nakon toga kako nema dileme oko tog datuma

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović rekao je kako datum ulaska u EU uopće nije upitan te da ne postoje nikakve dileme oko toga hoće li Hrvatska ispuniti tražene uvjete. Josipović se inače u utorak sastao s predsjednikom Europskog parlamenta, Martinom Schulzom.

- O odgodi ulaska uopće nema govora. Ovdje kao i u Zagrebu vlada uvjerenje da je 1. srpnja datum kada će Hrvatska postati članica. Mi smo svjesni onoga što još moramo obaviti, ali ovdje u ovoj zgradi, u ovom parlamentu ne postoje dileme oko toga hoće li Hrvatska ispuniti uvjete - rekao je hrvatski predsjednik, javlja HRT. Dodao je kako Hrvatska još ima posla.

Kacin: Moguće je da će se ulazak Hrvatske u EU odgoditi

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju, slovenski političar Jelko Kacin, rekao je ranije kako je moguće da se ulazak Hrvatske u Europsku uniju odgodi do kraja sljedeće godine, a možda i duže. Rekao je kako će 1. siječnja 2013. godine svakako stupiti na snagu drugačiji trgovinski režim. 

- Zbog približavanja ili mogućeg ulaska Hrvatske u EU, 1. siječnja 2013. godine stupa na snagu drukčiji trgovinski režim. To će donijeti velike promjene u prodaji poljoprivrednih proizvoda, odnosno proizvoda za domaće tržište u BiH. Mislim da je to upozoravajuća poruka na koju bi trebalo odmah reagirati - rekao je Kacin.

Predsjednik Donjeg doma njemačkog parlamenta Norbert Lammert u nedjelju je rekao kako se zalaže za stanku u proširenju Eu, što uključuje i Hrvatsku, za koju je ocijenio da nije spremna za članstvo u Europskoj uniji. Martin Schulz, čelnik Europskog parlamenta, rekao je na to kako se ne smije dirati u datum ulaska Hrvatske u EU. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...