To je to što me zanima!

'Ja gradonačelnik Zagreba? Ne, želim se baviti zdravstvom...'

Vili Beroš je bio prvi na HDZ-ovoj izbornoj listi u X. izbornoj jedinici, gdje je osvojio čak 35.678 preferencijalnih glasova, odnosno 45,47% svih glasova liste...
Vidi originalni članak

Aktualni ministar zdravstva u intervjuu je za RTL komentirao je li ga iznenadilo što je osvojio više glasova i od svog šefa Andreja Plenkovića te kako se osjeća dan nakon velike pobjede.

- Tijekom kampanje nisam bio orijentiran prema preferencijalnim glasovima, nego prema uspjehu čitave liste, to smo na neki način ostvarili i s tim rezultatima sam u cijelosti zadovoljan. Svjedočili smo naše rezultate, naš program, bavili se pozitivnom kampanjom, nismo se toliko bavili našim protivnicima tako da vjerujem da su građanke i građani prepoznali nape napore. I dosadašnje i one koje smo spremni poduzimati u budućnosti, rekao je Beroš dodajući da je njegova ideja baviti se zdravstvenom politikom, ali da još nije razgovorao s Andrejem Plenkovićem o tome hoće li ostati na poziciji ministra zdravstva. 

Na pitanje misli li druge godine na lokalnim izborima ići u utrku za gradonačelnika Zagreba, Beroš je rekao: "Rekao sam da bih se volio baviti zdravstvenom problematikom i rješavanjem tih nagomilanih problema. Prvog dana mandata razgovarali smo o listama čekanja, organizaciji zdravstvenog sustava i drugim elementima koji ne funkcioniraju na najbolji način, iako smo u koronakrizi savršeno kao zdravstveni sustav reagirali. Ali ima mjesta unapređenju i time bih se htio baviti. To znači ne u ovom trenutku".

Zašto je izlaznost bila toliko mala?

- Mislim da je riječ o kombinaciji faktora. Ljetno je vrijeme, zbog epidemije smo određene uvjete morali zadovoljiti, a pojedini nisu išli glasati zbog nezadovoljstva onime što se nudi, objasnio je Beroš.

Više uskoro...

Idi na 24sata

Komentari 46

  • covid19pro 07.07.2020.

    Uz bandićeve fontane samo nam još treba vrtni patuljak vili

  • 07.07.2020.

    Kad želite se bavit zdravstvom.Što ste napravili za lječnike?Jedno veliko ništa.Još ste im i manje plaće isplaćivali.Neznam dali je sa ovom plaćom došo regres ili ste nam i to popapali.A dug zdravstva dest milijarde.Veledrogerije vele da neće više isporučivat ljekove ako ne počnete plaćat.Niste vi za ministra ko što nije bija ni onaj prijašni.Od kad je nastala Hrvatska ni jedan ministr zdravstva nije valja.

  • Syrian 07.07.2020.

    Budući gradonačelnik Zagreba. Pomest će Bandića, SDP i NeMožemo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare