To je to što me zanima!

'Ja sam Rambo iz Pitomače, a skakao sam i s visine od 43 m'

Uz skokove s moje omiljene Križnice, posebice drag mi je skok s pješačkog mosta na Dravi u Osijeku visokog 35 metara. No s ovog na Križnici je teže jer je Drava brža, priča Mario Hranilović Rambo (39)
Vidi originalni članak

Kako je legendom postao Emir Balić, skakač s mostarskog Starog mosta, tako bi u perspektivi mogao za podravski kraj postati Mario Hranilović - Rambo (39) iz Velike Črešnjevice, naselja na pitomačkom području.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Skačem iz gušta'

Jedini je aktivni skakač s visećeg mosta kraj Križnice.

S njega je u Dravu prvi put skočio sa 16 godina.

- Svake godine kupanje na omiljenome mjestu začinim skokom s mosta, koji je visok 19 metara. Nekad se tu nađe puno kupača, koji s ushitom gledaju moje skokove, no ima dana da oni prođu neopaženo. Skačem iz vlastitog zadovoljstva i želja mi je da mi se uskoro netko pridruži kako bi se u budućnosti moglo organizirati natjecanje - govori nam Rambo, o čijim skokovima je prvi pisao Podravski list.

Skok s ovog mosta za njega je, kaže, prava “šala” jer se okušao skokovima u vodu s većih visina.

- Rekordan skok bio mi je sa skakaonice u Austriji s visine od 43 metra. U Dubrovniku sam skočio sa stijene visoke 36 metara. Uz skokove s moje omiljene Križnice, posebice drag skok mi je s pješačkog mosta na Dravi u Osijeku visokog 35 metara. Bez obzira na to što sam u Osijeku skakao gotovo s dvostruko veće visine, mislim da je na Križnici puno teže skakati jer je tu Drava brža nego u Osijeku - pojašnjava Rambo pitomačkog kraja koji je zbog svojih skakačkih i plivačkih vještina postao zaštitni znak izletišta.

Dravu jako dobro poznaje

Drava mu je od malih nogu najdraže kupalište, a kaže da je prije naučio plivati nego trčati.

Iako rijeka nosi brojne opasnosti, virove i zamke, Hranilović ističe da na Dravi kraj Križnice nema kutka u kojem nije bio, tako da rijeku bolje poznaje od bilo koga. Pojašnjava nam tehniku skoka zbog brzine rijeke.

- Nakon skoka u brzu rijeku gušt mi je što brže otplivati na drugu obalu. Rijetki su koji mogu preplivati Dravu, s jedne na drugu obalu - rekao je Rambo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ne pokušavajte ovo

Planira se okušati skokom sa Staroga mosta u Neretvu, a želja mu je da se, po uzoru na druga mjesta, gdje su skokovi u rijeke turistička atrakcija, nešto poduzme i u Pitomači.

- Želio sam skočiti sa Šibenskog mosta, ali su me tražili 4000 kuna za troškove osiguranja - rekao je Hranilović.

Unatrag nekoliko godina isključivo skače na noge iako je redovito skakao na glavu.

Skokovi s mostova mnogima izgledaju atraktivno i jednostavno, no savjetujemo da to ne pokušavate, posebno ne na mjestima gdje su skokovi izričito zabranjeni.

I najmanji krivi potez ili previd može biti koban.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • 07.08.2019.

    Prave face su oni koji na glavu skaceju i oni koji rade salta o druge stvari, ovo na noge nije problem skocit samo moras bit ko igla ravan i to je to

  • 07.08.2019.

    Ta Pitomača je neko lječilište???????

  • crazy mind 07.08.2019.

    sjecam se kada su sa tog mosta skakali klinci. jednom je dosla cura iz Zagreba i htjela pokazati"seljacima"kako se skace. obzirom da se odrazujes sa sajle (tzv vjetrobrana) cura se odrazila u krivom trenutku, povratni trzaj sajle ju je udario po petama i zarotirao tako da je pala na leda. pala i nije izranjala. vec smo je htjeli krenut trazit kada je izronila, sama doplivala do obale, sjela u auto i odvezla se. leda su joj bila poprilicno crvena. neznam kako je dalje zavrsilo. istina most je tada bio nizi oko 1,5-2 m jer su u meduvremenu sajle zatezane. ocigledno su klinci danas pametniji (ili roditelji vise paze) jer eto samo"rambo"skace sa tog mosta

Komentiraj...
Vidi sve komentare