To je to što me zanima!

Jadovno: Državna izaslanstva polažu vijence za Dan sjećanja

Vijence će položiti ministar Mirando Mrsić, izaslanik predsjednika RH, zapovjednik HKoV-a general pukovnik Dragutin Repinc te saborski zastupnik Damir Mateljan
Vidi originalni članak

Kod stratišta Šaranova jama u nedjelju u 11 sati obilježit će se Dan sjećanja na Jadovno 1941. godine. U organizaciji Srpskoga narodnog vijeća, Srpske pravoslavne crkve, Koordinacije židovskih općina RH i Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH vijence će na spomenik položiti ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, izaslanik predsjednika Republike, zapovjednik HKoV-a general pukovnik Dragutin Repinc te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Damir Mateljan

U ime vlade Republike Srbije vijenac će položiti ministar rada, zapošljavanja, za boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin te brojna druga izaslanstva.

Na lokaciji Krč, nedaleko Šaranove jame kod spomen-križa Velebitskog ustanka 1932. godine, u 10 sati u znak prosvjeda okupili su se pripadnici Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Rijeke i Gospića (Bilaj) i Hrvatskog zbora. Nakon skupa položit će vijence i zapaliti svijeće na grobu Stjepana Devčića (1903. - 1932.), prve žrtve ustaško-antifašističkog Velebitskog ustanka iz 1932. godine.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • ludom 30.06.2014.

    Na žalost, srpski lobi u Hrvatskoj nastavlja djelovati. Nije mi cilj braniti bilo kakav zločin, ali ovo što se nastavlja događati (uz svesrdnu pomoć aktualne vlasti) je za svaku osudu. Velikosrpska politika skoro je u potpunosti uspjela politički zatrti Hrvate još od kraja drugog svj. rata, jer su uvijek (opet zahvaljujući Titu i njegovim slugama) imali bolje lobiste po svijetu. Dobro su znali iskoristiti neke hrvatske političke promašaje, a očito to rade i dan danas. Srpski lobisti imaju fenomenalnu sposobnost uvlačenja u sve pore društvenog i političkog života Hrvatske. Naročito je to izraženo sada, kada mogu nesmetano djelovati pod krinkom demokracije, prava nacionalnih manjina i svih drugih benificija koje im stoje na raspolaganju. Netko je iskomentirao, pitajući gdje im je Pupovac? Bez brige, glavni ili jedan od glavnih aktera u organizaciji ovog događaja lukavo ostaje u sjeni. Imam pravo (vraćajući sjećanja na 90, do 95. g.) ne vjerovati niti jednom srpskom intelektualcu, a sve ostale uzimati sa jako velikom rezervom.

  • 30.06.2014.

    prekrasno kad vidim sve navedene stranke....

  • Yassa 30.06.2014.

    ovo je naša lijepa sva nedorečena sa različitim mjerilima

Komentiraj...
Vidi sve komentare