To je to što me zanima!

"Jahači": HSLS se baš zna uvaliti u razna politička sedla

Dok je stranku vodio Dražen Budiša, liberali su bili u koaliciji sa SDP-om, a sad će opet koalirati s HDZ-om. U zadnjih 16 godina uspjeli su se sa svima dogovoriti o podjeli vlasti
Vidi originalni članak

U zadnjih 16 godina uspjeli su se sa svima dogovoriti o podjeli vlasti, od Ivice Račana, preko Ive Sanadera, Jadranke Kosor, Tomislava Karamarka pa do Milana Bandića.

Dok je HSLS vodio Dražen Budiša, bili su u koaliciji sa SDP-om na nacionalnoj razini. Nakon toga su u više navrata koalirali s HDZ-om, a u gradu Zagrebu s Milanom Bandićem. Sadšnji predsjednik stranke Darinko Kosor najavio je da HSLS na predstojeće izbore izlazi s HDZ-om.

- Plan je pobijediti na izborima, s Mostom formirati većinu, a onda razgovarati o pitanjima sudjelovanja u izvršnoj vlasti. Meni je važno da mogu čistog obraza hodati po cesti. Kad bih šest mjeseci bio s HDZ-om, pa šest sa SDP-om, to bi više govorilo o nama - rekao je Kosor.

Očito je zaboravio da su nekad bili u koaliciji sa SDP-om i da nemaju nikavih problema kad se treba uvaliti u političko sedlo koje će ih sigurno dovesti na vlast.

Kad Kosora pitaju je li politički trgovac, odlučno odgovara da nije te tvrdi da je političke partnere napuštao jer su kršili njegova načela i postignute dogovore.     

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Ivona888 01.08.2016.

    Jasno je da se HSLS okrenuo desnom centru gdje i politički pripada. Svakako može više ostvariti svoju ekonomsku politiku u koaliciji sa HDZ-om i za hrvatsku ekonomiju je bolje da koaliraju liberali i demokršćani. Priča o političkoj trgovini na temelju jedne koalicije sa ljevima je promašena budući da HSLS cijelo zadnje desetljeće koalira sa HDZ-om. Ja ih svakako vidim kao desni centar jer se zalažu za niže poreze i slobodnije tržište. Bilo bi dobro za hrvatsku ekonomiju kad bi se takva politika više provodila.

  • mihaella 01.08.2016.

    Ovaj i ovakav HSLS nije niti sličan, a kamoli približno jednak onoj stranci kojoj su Gotovac i Budiša bili na čelu. Poznato je kako svi paraziti ne mogu egzistirati na različitim "domaćinima", pogotovo ne na dijametralno suprotnim. Ovaj HSLS očito to može. Oni naime na taj način opstju. Mislim da gospodinu Plenkoviću i njegovom prosvjetljenom HDZ-u ne treba HSLS i Kosor. (darinko)

  • bobslide 31.07.2016.

    HSLS je zadnjih 8 godina dosljedan politici centra sa suradnjom sa desnim centrom...zaboravljamo HSS koji je sada preuzeo ulogu politicke trgovine

Komentiraj...
Vidi sve komentare