To je to što me zanima!

Jaka svjetlost iznad Novog Zelanda: "Čula se eksplozija"

Vidio sam zelenu kuglu na nebu. Čini mi se da je eksplodirala i podijelila na tri dijela. Pretpostavljam da je sletjela negdje u Tasmanijskom moru, rekao je svjedok
Vidi originalni članak

Jako svjetlo osvijetlilo je u srijedu oko 22 sata po lokalnom vremenu nebo iznad novozelandskog Auckland a, javljaju lokalni mediji. Najvjerojatnije je riječ o meteoru, piše stuff.co.nz.

- Vidio sam zelenu kuglu na nebu. Čini mi se da je eksplodirala i podijelila na tri dijela. Pretpostavljam da je sletjela negdje u Tasmanijskom moru. Može biti da je riječ o meteoru ili svemirskom smeću koje je sagorjelo - rekao je Andy Wardle. Neki su posvjedočili da su čuli jaki udarac, odnosno eksploziju od koje su im se zatresla stakla na prozorima . Svjetlost se vidjela i u nekim drugim dijelovima zemlje.

- Živim u Katikatiju i vidjela sam jaku svjetlost na nebu, mislila sam da je munja - rekla je Maria Sherwood, javlja The New Zealand Herald.

Joel Schiff , umirovljeni profesor sa Sveučilišta u Aucklandu i stručnjak za meteorite je rekao kako je riječ o objektu koji se raspao i izgorio dok je prolazio kroz atmosferu.

- Zvuk eksplozije vjerojatno je nastao kada su dijelovi objekta ušli u niže slojeve atmosfere - rekao je Schiff.

Shelley Lock je napisala da nikada nije čula takav zvuk , a Tom Rusher da su se tresla sva vrata i prozori u kuć i.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nikluk20 11.02.2015.

    meteor....čist ko suza :P

  • LebronPetrovic 11.02.2015.

    Sauron se vratio !

  • Slavonka52 11.02.2015.

    Mateor nego sta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare