To je to što me zanima!

Jakovčić: Milanović je izgubio izbore 2011., čim ih je dobio

Jakovčić tvrdi da se Milanović bavio nepremijerskim poslovima. 'Nije se aktivno upuštao u praćenje glavnih vladinih projekata i zato su svi propali', kaže Jakovčić
Vidi originalni članak

Europarlamentarac IDS-a Ivan Jakovčić gostovao je preko Skypea iz Rovinja u emisiji Studio 4 na HRT-u. Rekao je da je Milanović izgubio izbore još 2011. čim ih je dobio "jer se bavio nepremijerskim poslovima".

Jakovčić kaže kako se Milanović nije aktivno upuštao u praćenje glavnih vladinih projekata i zato su svi propali. 

- Milanović je vjerovao i tvrdio da to moraju raditi mjerodavni ministri - rekao je Jakovčić i dodao da se nijedan važan projekt neće realizirati u Hrvatskoj ni "za 150.000 godina" ako ga ne bude pratio premijer.

Tvrdi da su Milanovića na to pravodobno upozoravali i on i Vesna Pusić, Silvano Hrelja... ali 'nije htio slušati'.

Kampanju SDP-a ocijenio je odličnom, no nedovoljnom. Ne očekuje da će bilo tko iz IDS-a sudjelovati u formiranju izvršne vlasti jer IDS može surađivati samo sa strankama lijevog centra. Ipak, suradnju u projektima će poduprijeti.

Podupire kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a. Kaže da je bilo nespretnosti u vladinoj proceduri imenovanja, ali poziva "drugu stranu" (HDZ) da u ovom slučaju "pokaže zajedništvo".

Podupire mandatara Tihomira Oreškovića te mu je poželio sreću i uspjeh. Za IDS je uvjeren kako će ostati "konstruktivna", a ne "rušilačka" oporba.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • liliana 11.01.2016.

    Prva pametna od ovog čovjeka.

  • vihor 2016 11.01.2016.

    evo jos jednog bisera iz istre ,sta trazite da budete odvojeni od nas ,odvojili ste se i sada caskate po mecki ,mislim da je ovo vec kraj sdp jer iskopali ste ratnu sjekiru vec odavno ,i raspad je tu samo ga treba prihvatiti ,svaki bi htio biti sef a ,ne moze niti kod kuce ,,

  • istri 11.01.2016.

    Problem nije u milanovica vec u samoj ljevici to je bolest ljevice dok kod desne strane samo kako bi se dokopali fotelja slozni su ko stakori onda grapaju svaki za sebe.trebate funcjonirati ko jedan i´nace ste aut.

Komentiraj...
Vidi sve komentare