To je to što me zanima!

Jakovčić o Milanoviću: Ja ga hoću, ali on mene ne želi...

Istarski župan i šef IDS-a Ivan Jakovčić kaže da nema što oprostiti Zokiju iako je, smatra, napravio kardinalnu pogrešku. No, pita se Nino, opraštaju li mu građani
Vidi originalni članak

Oprezno i suzdržano Ivan Jakovčić mijenja retoriku prema SDP-u i Zoranu Milanoviću. Ne odustaje od teze da je Milanović kardinalno pogriješio s Kajinom, ali danas zaziva koalicijske sastanke kao na početku mandata ove Vlade. 

- Milanović i ja nismo se čuli još od prošle godine niti se sastali. Nije mi cilj napadati ga, ali znate, nakon izbora prvi koalicijski sastanak upravo sam ja inicirao. I drugi također. Na drugom sastanku sam predložio da se sastajemo barem jednom na mjesec i raspravimo o najvažnijim pitanjima. Meni je jasno da se Zoran i Vesna često vide jer zajedno rade u Vladi, no ako želimo biti ozbiljna koalicija morali bismo se sastajati barem jednom na tjedan. Pogotovo zato što je zemlja u ovakvoj situaciji kakvoj jest - rekao je za Express Ivan Jakovčić. 

Prije izbora za EU parlament najavljivao je kako mu ne pada na pamet biti tri godine u koaliciji u kojoj ga ne žele. Vjerujući kako će Milanoviću mahati iz Bruxellesa najavljivao je mogući izlazak iz koalicije o kojem će, kako je tvrdio prije mjesec dana, odlučivati u lipnju. 

SDP na čelu sa Zoranom Milanovićem zabio mu je nož u leđa podržavši Damira Kajina u borbi za istarskog župana kraj Jakovčićeva kandidata Valtera Flege. 

Time Milanović pokušava ono što SDP godinama sanja - zavladati najvećim hrvatskim poluotokom.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 60

  • marijaterezija2 18.05.2013.

    Ko sa kim i tko koga nije mi jasno???

  • zbuturic 18.05.2013.

    Poštovani, počnite pisati s isključenim Caps Lockom kao i svi ostali korisnici na portalu. LP, Admin

  • ivokap 18.05.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare