To je to što me zanima!

Jakovčić: Ostojićeva žena je jaka, on nije imao ništa s tim

Šef IDS-a tvrdi kako ministar turizma nije bio direktno uključen u posao oko kupnje i prodaje zemljišta u Balama. Kazao je kako je Ostojićeva supruga radila sama
Vidi originalni članak

Istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić ponovno je branio svog prijatelja Veljka Ostojića koji se našao u središtu afere oko kupoprodaje zemljišta pokraj Rovinja. 

Podsjetimo, Ostojićeva supruga i šogorica su 2004. kupile zemljište u Balama za 860 tisuća kuna, i to po cijeni - jedan euro po kvadratu. Nakon provedene urbanizacije zemljište je prodano za 25 milijuna i 600 tisuća kuna. Jakovčić tvrdi kako je ministar turizma pošten čovjek, kojemu se sada vade "stvari" kako bi se naštetilo njemu (Jakovčiću) prije lokalnih izbora i izbora za EU parlament.

- Neka se Veljku dokaže krivnja. On je već dva puta bio na policiji gdje je davao iskaz o tome, a sada se opet vadi taj slučaj jer meni nisu ništa našli. Tako neke osobe bliske SDP-u u Istri žele naštetiti meni jer sam ja njegov prijatelj, a meni nisu uspjeli ništa iskopati - rekao je Jakovčić gostujući u Vijestima 24sata TV-a. Dodao je i kako Ostojić nije imao direktne veze s poslom, iako je sve vodila njegova supruga.

- Sonja Perić (op.a. Ostojićeva supruga) je jaka poslovna žena. Dugo je vodila jedan od najboljih restorana u Hrvatskoj. Ona i Veljkova šogorica su ušle u taj posao same, a Veljko u tome gotovo i da nije sudjelovao. Ako postoji njegova odgovornost, neku mu je dokažu i onda treba odgovarati kao i svaki građanin - rekao je Jakovčić. Na pitanje treba li ministar dati ostavku, ako je izgubio potporu javnosti Jakovčić smatra da treba.

Jakovčić se kratko osvrnuo i na svoju kandidaturu za EU parlament. Objasnio je kako ide s nezavisnom listom jer želi otvoriti politički prostor te pridobiti glasove iz cijele Hrvatske, a ne samo iz Istre.

- Na listi imamo vrlo ugledne osobe, jednu akademkinju i jednu humanitarku. Moramo izaći iz Istre ako želimo dobiti više od jednog mandata i IDS nas u tome podržava - rekao je Jakovčić.

Idi na 24sata

Komentari 168

  • tarpe 09.03.2013.

    Da nas ne poštuju mogu razumijeti, da nas varaju i kradu kad i gdje stignu i to već po navici mogu razumijeti, ali da nas tretiraju kao retardirane i maloumne, to je ipak za nijansu previše. Ponavljam - samo za nijansu, da se ne naljute.

  • ludom 09.03.2013.

    Kako je moguće da je ta žena kupila zemlju, znajući da je neupotrebljiva, osim za traktor i plug ? A oni mi ne liče na ljude koji bi nešto korisno radili. I kakav je to primjer jedne hrvatske katoličke viđenije familije u kojoj svatko vuče na svoju stranu ? Žena kupi kuću a muž o tome pojma nema. Ili se ti "bračni drugovi" viđaju za stolom jedanput u tri mjeseca.

  • MI-MA 08.03.2013.

    mora da si i ti brkove omastio pa ga sada braniš,

Komentiraj...
Vidi sve komentare